12 timers live-fællessang gav DR K den bedste dag nogensinde

Da DR K sendte ’Live fra højskolesangbogen’ var det et eksperiment. Kunne man introducere en kulturarv og samtidig vise en tendens i tiden med 12 timers live-fællessang? DR K’s seertal kvitterede med et historisk tal for kanalen.

Matthias Hammer og Phillip Faber var værterne, der åbnede for 12 timers maraton fællessang lørdag den 17. marts kl. 12.00. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)

Der blev sunget flere end 160 sange fra højskolesangbogen, da DR lørdag den 17. marts sendte ’Live fra højskolesangbogen – syng med fra den blå på DR K’. Det 12 timer lange live-event havde i gennemsnit 91.000 seere (svarende til ni procent af alle med fjernsynet tændt) og blev med en seerandel på 7,9 procent på tværs af døgnet den bedste dag nogensinde i DR K’s historie.

De seere, der besøgte kanalen, brugte lige over to timer i fællessangens selskab. Det var primært kvinder og seere over 65 år, der tilvalgte fællessang-festen i løbet af lørdagen. Men de unge kiggede også forbi. Hver tiende 15-29-årig, som så flow-tv i løbet af de 12 timer, kiggede med.

I alt var 518.000 seere forbi DR K i mindst fem sammenhængende minutter for at opleve – eller synge med på - sange fra den danske sangskat, der blev fremført af både lokale kor, højskoleelever, DR Koncertkoret, Pernille Rosendahl, Christian Hjelm og Nephew.

Kanalchef Flemming Hedegaard fra DR K glæder sig over, at seerne tog dagen med den danske sangskat til sig:

”Vores intention med ’Live fra højskolesangbogen’ var dels at introducere vores fælles kulturarv for dem, der kender sangene fra den blå højskolesangbog knap så godt, dels at sætte fokus på den tendens, der er i tiden med en stigende interesse for fællessang ude i landet. Men om det holdt til 12 timers live-tv, dét var et eksperiment! At seerne, både de yngre og ældre, har taget så flot imod transmissionen af fællessang fra både Aarhus, Fyn og København – dét er vi naturligvis fantastisk glade for.”

Phillip Faber og Matthias Hammer var værter på Dokk1 i Aarhus, hvor fællessangen blev skudt i gang klokken 12, inden stafetten gik videre til Ryslinge Højskole på Fyn og sluttede klokken 24 på Vartov i København.

Også radioens P2 sendte 'Live fra højskolesangbogen' fra Ryslinge Højskole i løbet af samme lørdag.