Snart vil det svirre af skarpe samtaler og dundrende debatter på årets folkemøde på Bornholm den 16. - 19. juni. DR vil igen i år dække Folkemødet bredt med en perlerække programmer på tv, radio og web, så hele Danmark får mulighed for at blive en del af diskussionerne i telte, havnemoler og forsamlingshuse i Allinge.
Når tusindvis af debatlystne borgere, interesseorganisationer og politikere vil indtage Bornholm dækker DR den demokratiske begivenhed med omkring 50 tv- og radioprogrammer og -indslag. Både ’Deadline’, P1 Debat og ’Langt fra Borgen’ rykker til Bornholm, ’Selvsving’ vil traditionen tro tage Folkemødet under kærlig satirisk behandling og ’UltraNyt’ vil sørge for at formidle demokrati-debatterne til større børn.
DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup er vild med Danmarks vigtigste demokratifestival:
”Folkemødet har formået at skabe en helt særlig stemning af løssluppen seriøsitet, hvor høj og lav kan snakke, lytte, lære og finde hinanden. Det er blevet en meget dansk måde at føre en demokratisk debat på. Og vi elsker DRs opgave med at få hele Danmark inddraget i debatterne om et bedre i morgen,” siger han.
Vigtigt at dække bredt
Ulrik Haagerup mener, det er vigtigt, at DR dækker Folkemødet bredt, så debatterne når ud til en mange forskellige målgrupper.
”Og så prøver vi i år også selv at bidrage til både folkefest og folkeoplysning ved blandt andet udsætte Brexit-afstemningen for både Martin Krasnik og DRs dygtige musikere fra VokalEnsemblet og DR Big Bandet,” siger han med henvisning til ét af de arrangementer, som DR laver for folkemødepublikummet, der er til stede i Allinge.
For ud over de mange journalistiske indslag og programmer er DR også at finde ved flere forskellige arrangementer, eksempelvis en debat om beskyttelse af børn i underholdningsbranchen, som 'Ultra Nyt' laver i samarbejde med Børnerådet.
Deltagerne på Folkemødet kan også opleve Mads Steffensen fra ’Mads og Monopolet’ som vært for en sprudlende debat med musikalsk fortegn, hvor DR inviterer borgere, politikere og kunstnere til at tage del i debatten om musikken og public service. Musikerne Pernille Rosendahl og Per Vers vil sammen med Kulturminister Bertel Haarder, socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen og DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn indtage DR-scenen for at debattere skarpe public service-dilemmaer om rytmisk musik og musikalsk talentudvikling i Danmark. Arrangementet byder også på en helt særlig live-optræden med musikere fra DRs VokalEnsemblet og DR Big Bandet.
TV Avisens Erkan Özden er vært for eventen ’Nyhedschefens dilemmaer – hvad vil du gøre?’, hvor han vil inddrage tilskuerne i de etiske overvejelser, som journalister gør sig. Ulrik Haagerup er også på scenen og ser frem til arrangementet:
”Jeg glæder mig – med lidt bæven – til at udsætte Folkemødets deltagere for nogle af nyhedschefens dilemmaer og måske forklare, hvorfor vi journalister sommetider laver fejl,” siger Ulrik Haagerup.
Den endelige sendeplan for DRs programmer på Bornholm offentliggøres 10. juni på dr.dk/omdr.