Andreas Mogensen skulle have sat kursen mod Den Internationale Rumstation, ISS, her til morgen, men missionen er nu udskudt.
- Vores opsendelse er desværre udskudt 24 timer. Vi prøver igen lørdag morgen klokken 3.27 lokal tid i Florida (klokken 9.27 dansk tid), skriver Andreas Mogensen på Facebook.
Nasa har endnu ikke forklaret, hvorfor opsendelsen er blevet udskudt, men DR's journalist Josefine Høgh, der befinder sig ved Kennedy Space Center i Florida, har været i kontakt med Andreas Mogensen.
Han siger, at der er nogle tekniske detaljer, man gerne vil gennemgå igen inden afgang. Han tilføjer, at det ikke er noget alvorligt, men at man alligevel har valgt at udsætte opsendelsen til i morgen.
Opsendelsen vil i stedet foregå lørdag klokken 9.27.
Udskydelse er på ingen måde unormalt
Flere eksperter, som DR har talt med, siger, at det er meget normalt, at opsendelser bliver udskudt.
- Jeg tolker det, som at de test og tjek, de har lavet undervejs, ikke har svaret overens med de forventninger, man har. Derfor skal man lige have en afklaring på, hvad der kan være galt, siger David Klevang Pedersen, der er lektor og ingeniør ved DTU Space.
Christina Toldbo, der astrofysiker og forsker ved DTU Space, er enig og siger, at det jævnligt sker, at opsendelser bliver udskudt.
- Man vil hellere være på den sikre side end at sende noget op, der potentielt kan have en fejl. Om den så er nok så lille. Det er meget normalt i rumfartsbranchen, at man virkelig tjekker tingene efter og ikke tager nogen chancer, siger hun.
DR-journalist Josefine Høgh fortæller, at Andreas Mogensen netop var i gang med at få et lægecheck, da han fik at vide, at missionen var blevet udskudt til lørdag.
Hun fortæller, at han var forberedt på, at opsendelsen kunne blive udskudt, og at han så har en ekstra dag med familien, som han kan bruge på stranden.
Planen er, at 46-årige Andreas Mogensen skal opholde sig seks måneder på Den Internationale Rumstation, ISS, hvor han skal udføre ti forsøg for forskere og virksomheder.
Han opholdt sig også på ISS i 2015. Dengang var opholdet dog kun i otte dage.
Du kan følge opsendelsen i morgen tidlig fra klokken 6 på DRTV og på dr.dk.