Forskerne er overraskede over de voldsomme temperaturstigninger i år, siger FN-organisationen World Meterological Organization (MRO) til Reuters.
Det første halvår af 2016 har budt på rekordtemperaturer globalt set, og meget tyder på at vi får det varmeste år, som nogensinde er registreret.
Juni i år blev i hvert fald for 14. måned i træk den varmeste måned nogensinde registreret.
- Endnu en måned, endnu en rekord. Og endnu en. Og endnu en. Årtier lange klimaforandringstendenser når nye højder med brændstof fra den kraftige 2015/2016 El Niño, sagde WMO's generalsekretær Petteri Taalas i sidste uge.
Men selvom El Niño er slut, fortsætter klimaforandringerne, forklarer han.
Ifølge WMO tyder temperaturmålinger fra den nordlige halvkugle i årets første seks måneder, og en meget tidlig afsmeltning af havisen i Arktis, samt de højeste niveauer af CO2 i atmosfæren på, at klimaforandringerne er ved at accelerere.
Undersøger rekord i Kuwait
Igår meddelte WMO så, at FN-organisationen vil undersøge de rekordhøje temperaturer i Kuwait i øjeblikket.
I sidste uge blev der hele 54 grader i landet, hvilket sandsynligvis er ny rekord for den østlige halvkugle og for hele Asien.
- Det, der bekymrer mig mest, er at vi ikke så de temperatur-spring komme. Vi forudså moderat varme for 2016, men intet i forhold til de stigninger vi har set, sagde David Carlson, der leder WMO's klimaforskningsafdeling til Reuters.
- Massive temperaturspring, men også ekstreme vejr-begivenheder som fx oversvømmelser er blevet det nye normale. Is-afsmeltningen vi registrerede i den første halvdel af 2016, ser vi normalt ikke før senere på året.
De pludseligt stigende temperaturer er farlige for mennesker, dyr og vores vandreserver. Og så får de stigende temperaturer folk til at bruge endnu flere ressourcer på nedkøling - som gør problemet værre.
Borgerne skal presse regeringerne
Ifølge David Carlson fra WMO har usikkerheden omkring ekstreme vejrbegivenheder været brugt som argument for at benægte klimaforandringerne, men det stigende antal af den type begivenheder, er ved at ændre diskussionen til at handle om, hvor meget klimaet forandrer sig - i stedet for om det gør.
Han efterspørger mere data fra hele kloden, så forskerne kan blive bedre til at forudse de ekstreme vejrbegivenheder - og hvor længe de varer.
Men så længe der er så langt mellem verdensledere, som forpligter sig til at gøre noget ved klimaforandringerne, er der hårde vilkår, siger han ifølge Reuters.
Og tilføjer: Handling på regeringsplan sker kun med pres fra borgerne selv.