Vandet er begyndt at trække sig tilbage, og den værste fare er drevet over på Fyn. Det meddeler Fyns Politi.
Tidligere på aftenen oplyste politiet, at man forberedte evakueringer i forbindelse med oversvømmelserne. Men det forventer man ikke længere bliver nødvendigt.
- Der er fortsat oversvømmelser mange steder, men fordi vandet nu begynder at trække sig langsomt tilbage, er der ved at være ro på de fleste steder, selv om der stadig er vand mange steder, skriver politiet i en pressemeddelelse.
Det var ventet, at Odense Havn ville blive ramt af de største vandstigninger. Og prognoserne meldte om vandstigninger på op til 195 centimeter, men klokken 21.00 toppede vandstanden i havnen ved 168 centimeter.
Beredskab Fyn har arbejdet på højtryk med at inddæmme vandmasserne for at undgå oversvømmelser i ejendomme tæt på havne og fjorde. Beredskabet er fortsat til stede og der pumpes blandt andet vand fra voldgravssystemet i Nyborg ud i havnebassinet for at undgå, at vandet i voldgraven løber over sine bredder.
Beboere mistede strømmen
Oversvømmelserne fik dog konsekvenser for 82 beboere i Varberg ved Brenderup, der mistede al strømmen. De fleste husstande har nu fået strømmen tilbage.
Politiet minder om, at det kan være forbundet med sundhedsfare at færdes i vandet, der er strømmet ind, fordi det kan være forurenet af kloakvand. Derfor er det vigtigt at beskytte sig med gummistøvler og lange gummihandsker.
Det var ikke kun på Fyn, at man slap med den værste skræk. De fleste steder er prognoserne for vandstanden nedjusteret i løbet af aftenen.
I de hårdest ramte områder omkring Roskilde topper vandstanden dog først efter midnat. Her har beredskabet og mange frivillige arbejdet hele dagen med at sikre de udsatte huse. Men også her er prognoserne blevet nedjusteret.
Selv om stormen Ingolf er drevet over, så blæser det fortsat kraftig nogle steder. Således fraråder Øresundbroen kørsel med vindfølsomme køretøjer frem til klokken 3.00 i nat.