Sommerferien er slut, og Tysklands kansler, Angela Merkel, og hendes modstander Martin Schulz har for alvor sat gang i valgkampen.
24. september skal tyskerne nemlig vælge, hvem der skal sidde i det tyske parlament, Forbundsdagen, og dermed hvem der skal være Tyskland næste kansler.
Man ved, hvad man har...
Og Angela Merkel ligger lunt i svinget til at vinde en fjerde periode som forbundskansler. Tyskerne vil nemlig have stabilitet.
- Tyskerne sætter sikkerhed meget højt, både den personlige og samfundets, forklarer DR Nyheders Tyskland-korrespondent Michael Reiter.
- Putin truer mod øst, Trump har fået magten i vest, briterne er på vej ud af EU, og Erdogan i Tyrkiet udvikler sig mere og mere til en diktator. Derfor vil mange gerne beholde det sikre kort i stedet for at satse på et nyt som Martin Schulz fra den socialdemokratiske koalitionspartner SPD. Og der er Merkel det sikre kort, siger Michael Reiter.
Derudover går det godt for Merkel på hjemmebanen.
- Økonomien har sjældent set bedre ud, og arbejdsløshed har ikke været lavere siden genforeningen, fortæller Michael Reiter.
Forbundskansler i 12 år
Angela Merkel blev første gang valgt som forbundskansler i 2005 og er dermed EU's længst siddende regeringsleder.
Dengang var Jacques Chirac og George W. Bush præsidenter i henholdsvis Frankrig og USA, og siden har hun overlevet en lang række skiftende præsidenter og premierministre.
Bare inden for det seneste år har Frankrig, Storbritannien, Italien og USA fået nye regeringsledere.
- Ved dette valg stemmer en ny generation, der ikke kan huske nogen anden kansler end Merkel. De var seks år, da hun kom til for 12 år siden. Og Merkel er utroligt populær blandt de unge, siger Michael Reiter.
Flere ting kan true Merkel
Der er dog flere ting, der kan nå at ramme Merkel.
Flygtningekrisen kan blusse op igen, Tyrkiet kan droppe flygtninge-aftalen med EU fra sidste år, der kan kommer flere migranter til Europa fra Libyen, eller der kan ske nye terrorangreb i Tyskland.
- Det ville alt sammen kunne give medvind til det indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland, AfD. De kan gøre det svært for Merkel, når hun skal danne koalition, forklarer Michael Reiter.
Angela Merkel og de konservative kristendemokrater i CDU har for tiden et forspring foran SPD på omkring 15 procentpoint i målingerne. Hypen omkring Martin Schulz, der var tidligere på året, er forsvundet.
- Han var et frisk pust, og man mærkede en træthed og en længsel efter en, der kunne afløse Merkel. Martin Schulz er alt det, Merkel ikke er. Én man har lyst til at drikke øl med, forklarer Michael Reiter.
- Men gassen er gået af ballonen, og det lykkedes ikke Schulz at sætte kød på sine løfter, og SPD tabte tre delstatsvalg på stribe, siger Michael Reiter.
CDU og SPD går dog stort set til valg på de samme ting, siger Michael Reiter:
- Hvis det alligevel er det samme, man får, kan man jo lige så godt tage det, man kender.