I Tyskland er mangel på plejepersonale og de såkaldte "varme hænder" blevet et særdeles hedt emne her i slutspurten af valgkampen.
Det sker efter en plejestuderende for nylig på et vælgermøde konfronterede forbundskansler Angela Merkel med forholdene i landets syge- og ældrepleje.
- Der er mennesker, der ligger timevis i deres egen afføring - mennesker der har været med til at genopbygge landet efter 2. verdenskrig. De har sørget for, at vi har den velstand, vi har i dag, sagde den plejestuderende Alexander Jorde til Merkel om sine oplevelser i plejesektoren.
Siden har politikerne stået i kø for at komme med løfter om forbedringer indenfor sektoren inden valget på søndag, fortæller Michael Reiter, DR's Tyskland-korrespondent.
- Der har været et festfyrværkeri af løfter i de seneste dage. Tysklands grønne og socialister vil ansætte titusinder af nye plejere. Både kansler Merkel og hendes socialdemokratiske modkandidat Martin Schulz vil sætte regler for, hvor mange plejere, der mindst skal være på plejehjem og hospitaler.
Schulz har samtidig lovet 30 procent mere i løn til landets plejearbejdere og svoret, at han vil faktisk genstarte hele plejesektoren på 100 dage, hvis han bliver valgt som Tysklands næste kansler.
Plejerjob er blevet upopulære
Der er også rigeligt at rette op på, fortæller Michael Reiter.
- Tilstandene er katastrofale i plejesektoren – og det har de været i mange år efterhånden. Der er simpelthen for få plejere til alt for mange patienter, siger han.
Nedskæringer, dårlig løn og for stor arbejdsbelastning har ført til, at færre tyskere lader sig uddanne til det, der engang var et populært job. Af samme grund vurderer eksperter, at Tyskland i 2030 kommer til at mangle 300.000 plejere.
Medierne har tabt bolden
Trods den grelle situation, har der ikke tidligere været fokus på problemerne i landets syge- og ældrepleje. Men det er ikke det eneste af Tysklands store udfordringer, som ikke har været på dagsordenen, fortæller Michael Reiter.
- Der har i den her valgkamp været en underlig tendens til, at Tysklands virkeligt store udfordringer ikke er blevet tematiseret. Det gælder ikke bare for problemerne plejesektoren, men også i forhold til infrastrukturproblemer og forskellige nødvendige skatte og pensionsreformer.
- Og det må man i en vis udstrækning tilskrive tyske medier, der ikke rigtig har været i stand til at sætte markante dagsordener og udfordre tyske politikere.
Tyskerne går til valg nu på søndag.