De gamle handelsgader er fulde af dominikanske bagerier og mexicanske restauranter. Der er to spansktalende radiostationer og en tv-station.
På bare 14 år er den mellemstore by Hazleton i det nordøstlige Pennsylvania gået fra at være en kulmineby med hovedsageligt hvide arbejdere, til at halvdelen af indbyggerne har dominikansk eller mexicansk baggrund. Og det store skift har splittet indbyggerne.
Byens frustrationer er i den grad blevet udkrystalliseret i dette års præsidentvalgkamp.
- Vi har aldrig været så delt som i år. Byen her har stemt demokratisk i mange år, men ikke nu. Folk har fået nok af, at der bare bliver ved med at komme latinamerikanere, siger Gizelle Weatherman, som har tænkt sig at stemme på republikanernes kandidat Donald Trump.
En splittet by
På den ene side af skellet står latinamerikanske indbyggere, som siger, de vil stemme på Hillary Clinton, fordi hun arbejder for at give dem permanent opholdstilladelse.
De står sammen med de tidligere republikanske forretningsdrivende, der tjener gode penge på den nye og billige arbejdskraft.
På den anden side er den hvide arbejderklasse, der tidligere har stemt demokratisk, men som ser deres job forsvinde, lønningerne falde og kriminaliteten gå op.
De føler Donald Trumps løfter om styrkede grænser og deportation af illegale immigranter er svaret på deres problemer.
Kul er levegrundlag
Gizelle Weatherman er lærervikar på byens skoler, hvor tre fjerdedele af børnene er fra latinamerikanske familier.
- Jeg har ikke en racistisk knogle i min krop. Jeg er hver dag sammen med børnene af de folk, som har oversvømmet vores by. Det er nogle smukke børn, men problemet er, at deres forældre ikke bidrager, og de snyder med id-kort og får udbetalt offentlig understøttelse uden at bidrage, siger hun.
Gizelles mand. Michael Weatherman, har brugt det meste af sit liv på at arbejde sig op i kulminen i byen Frackville lige uden for Hazleton.
- Kul er vores levegrundlag. Min mand arbejder hårdt, jeg arbejder, vi har gæld i huset, vores skatter er høje, og de bliver brugt til mennesker, der ikke fortjener det. Som er illegale, siger Gizelle. Hun har sat Trump-klistermærker i bagruden på sin bil.
- Det er en af de klistermærker, min mand har fået på værket, siger hun og peger på teksten: “Minearbejdere betyder noget” og “job sikkerhed” står der trykt under Trumps navn i bagruden.
Nyt liv i byens gader
Hazleton blev grundlagt af europæiske immigranter, og efter der blev fundet kul voksede byen, og folk blev rigere.
Grundlæggernes efterkommere oplever nu som den første generation, at de ikke bliver rigere. Bystyret har forsøgt at vende udviklingen ved at skabe en skattefri industrizone, og det har tiltrukket store virksomheder som Amazons logistikafdeling og Cargils kødforarbejdning.
Virksomhederne søger billig arbejdskraft - så billig, at byens hvide arbejderklasse ikke har lyst til at gå efter de jobs. Det har immigranterne til gengæld.
Forfatter Jeremiah Perkins bor med sin familie i udkanten af Hazleton, og han er glad for de nye indbyggere, der har har givet nyt liv til en by med en aldrende befolkning.
- Der er ikke noget, der kan stoppe det. Folk kommer, hvor der er muligheder, og det tiltrækker dem. Det bidrager til kulturen i området. Byen bliver lidt mere global, siger han og fortæller, at før var kirkerne tomme, og butikkerne lukkede på stribe:
- Tidligere var det en landsbyagtig fornemmelse, forældrene arbejdede i kulminerne - et sted for ufaglærte arbejdere. Men latinamerikanerne har givet byen nerven tilbage og noget mere kulturel baggrund.
Pres på immigranterne
Der bor over 25.000 indbyggere i Hazleton, og ved dette valg har 800 nye latinamerikanere registreret sig som vælgere - det er en 10 procent stigning fra sidste valg. En af dem er Danny Tharta, der arbejder på byens cementfabrik.
- Jeg ser meget diskrimination, som politikerne skal fikse, men det gør de ikke. Nogle diskriminerer os spansktalende indbyggere, og vi gør ikke andet en at tage på arbejde og så hjem, siger han.
Og modstanden mod byens latinamerikanske tilflyttere resulterede i 2006 i nogle af de hårdeste love mod immigranter i USA.
Hazletons borgmester dengang, Lou Barletta, vedtog en lov, der straffede arbejdsgivere og udlejere med dagbøder på 7.000 kroner for at ansætte eller leje bolig ud til illegale immigranter.
Loven blev dog omstødt af højesteret, men kræfterne mod immigration er langt fra forsvundet. I byens hovedgade kan man se Lou Barlettas navn ved siden af Donald Trumps på store plakater.
Immigranter skaber økonomisk vækst
Det var også Barletta, der præsenterede Donald Trump ved et vælgermøde i byen Wilkes Barre. Her lovede han, at vælgerne i det nordøstlige Pennsylvania ville sørge for, at Trump bliver den næste præsident.
- Lad os tage vores land tilbage igen og sørge for, det igen bliver mægtigt, sagde Lou Barletta overfor tusindvis af begejstrede tilhørere.
Modsat Barletta og Trumps hårde linje over for immigranter, så mener den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton, at både legale og illegale immigranter er vigtige for det amerikanske samfund. Hun vil skabe økonomisk vækst ved at hjælpe illegale immigranter til at få statsborgerskab, så de dermed kan betale skat.
- En omfattende immigrationsreform vil styrke vores økonomi og holde familier sammen - og det er det rigtige at gøre, sagde Clinton, da hun modtog partiets nominering i Philadelphia, omkring 160 kilometer sydøst for Hazleton.
Byens redning eller undergang
Det håber Danny Tharta, hvis forældre kom fra den Dominikanske Republik, at hun kommer igennem med:
- Alle skal kunne spise, sådan ser jeg det. Hvis du kommer illegalt for at gøre ulovlige ting, så er det noget andet. Men hvis du kommer ulovligt og vil arbejde, så er det i orden. Alle skal spise. Vi er alle mennesker med forskellige nationaliteter. Giv alle en chance for at klare sig her i den her verden, siger han.
Det er netop de planer, som Gizelle Weatherman frygter, kan blive byens undergang. Hun har fundet en lokalavis frem fra sin bils bagagerum:
- Se i avisen, se alle de navne der bliver eftersøgt for skyderier og kriminalitet. Det er allesammen latinamerikanske navne. Den slags har vi aldrig haft før i den her by. Hvis vi skal have et land, så må vi gøre noget. Trump vil starte med kriminaliteten og de illegale, siger hun.