Nattens debat mellem de to præsidentkandidater, Hillary Clinton og Donald Trump, handlede meget om indenrigspolitiske emner såsom racisme, politivold og Clintons e-mailsag.
Fra et europæisk synspunkt var de mest interessante emner dog de to kandidaters udmeldinger om Nato-samarbejdet og bekæmpelsen af terrorbevægelsen Islamisk Stat.
Her var det tydeligt, at Clinton og Trump er dybt uenige.
Donald Trump fortsatte sin hårde retorik om Nato og de Nato-lande, som ifølge Trump ikke betaler sin andel af gildet.
- Donald Trump taler om Nato, som var det en forretning, hvor Nato-landene skal betale for en ydelse, som USA leverer. Han ser det ikke som en relation, der skal næres og plejes. Han har en grundlæggende mistro til Nato, og det er et helt nyt element at bringe ind i Nato-samarbejdet, siger Vibeke Tjalve, ekspert i amerikansk sikkerhedspolitisk og seniorforsker ved DIIS, i P1 Morgen.
- Clinton derimod ser Nato-samarbejdet som en vedvarende relation med gensidig respekt, som skal plejes og næres over længere tid. Hun tilbyder ikke hurtige løsninger på verdens problemstillinger.
Luftangreb eller landtropper?
Bekæmpelsen af terrorbevægelsen Islamisk Stat er også et emne, de to præsidentkandidater er rygende uenige set ud fra natten debat.
Se videoklippet herunder, hvor Donald Trump kritiserer Hillary Clinton for at lægge sin plan for bekæmpelsen af IS offentligt frem.
Hillary Clinton vil fortsætte Barack Obamas linje og intensivere koalitionens luftangreb i Syrien og Irak samt støtte arabiske og kurdiske partnere, så de er i stand til at tilintetgøre IS. Hun talte ikke om at indsætte landtropper.
Donald Trump vil derimod have et Nato-mandat i ryggen og bruge hele Vestens styrke, som man for eksempel så det i Afghanistan. Sin konkrete plan for udryddelsen af Islamisk Stat har Trump dog endnu ikke afsløret.
- Hillary Clinton har en forståelse af, at bekæmpelsen mod IS er en lang proces, som indebærer nationsopbygning, fattigdomsbekæmpelse med mere. Hun står for alt det, Donald Trump hader ved politik - det, som han mener, er en stor suppe af processer og bureaukrati.
- Den retorik, Trump bruger, er meget forsimplet. Man kan ikke bare sige Nato og Mellemøsten i samme sætning, og vupti, så kommer der en hurtig løsning. Men vi skal huske på, at han forsøger at sælge et budskab til et andet publikum, som er imod den klassiske politik, som Hillary Clinton står for, siger Vibeke Tjalve.