Russerne har naturligvis selv bemærket, hvor stor en rolle deres land har spillet i den amerikanske præsidentvalgskampagne.
Hillary Clinton og Donald Trump har mildest talt en forskellig tilgang til Rusland og landets præsident Vladimir Putin.
Clinton har brugt hårde ord og garanteret, at hun er klar til en mere konfrontatorisk linje over for Rusland, mens Trump har ladet forstå, at han hellere vil samarbejde.
Det vækker genklang i Rusland, og mange russere ser i Trump en præsidentkandidat, der er mere interesseret i at bruge kræfterne hjemme end at blande sig i udenrigspolitiske spørgsmål.
"Trump ligner os"
I en meningsmåling fra det uafhængige analyseinstitut Levada mener 38 procent af russerne, at Trump vil være det bedste valg for Rusland, mens kun ni procent føler sådan om Clinton.
- Trump ligner os russere. Han er meget direkte og her minder han om Putin, fortæller en professor i internationale studier, Jan Vaslavskij.
Mens Trump i høj grad kritiseres for at føre en populistisk og til tider hadefuld kampagne i vestlige medier, så er det ikke et træk, der nødvendigvis trækker ned her.
Russerne ser også Trump som et frisk pust - den frække gadedreng, der kan sætte gang i et forstokket amerikansk politisk system, og som forstår, hvordan man taler til og med helt almindelige mennesker.
- Det er jo en del af hans strategi. Hans protest mod systemet, fortæller den unge studerende Konstantin Sukhoverhov.
Kulørt Trump-tilhænger
Mange har sammenlignet den amerikanske præsidentkandidat med den nationalistiske og kulørte, russiske partileder Vladimir Sjirinovskij - en mand, der også elsker at forarge og udfordre gængse omgangsformer.
Sjironovskij er i øvrigt selv stor tilhænger af Donald Trump og opfordrede i oktober amerikanerne til at stemme på Trump. Eller ville de stå over for en atomkrig, mente han.
I weekenden kom han med denne opfordring til Hillary Clinton: "Lad være med at blive præsident. Længe leve Donald Trump."
Se Vladimir Sjirinovskijs opfordring i videoen:
https://www.youtube.com/watch?v=vrcjOZHOb80
Russisk hackerangreb?
I april blev Det Demokratiske Parti udsat for et hackerangreb, og mistanken var hurtigt rettet mod Rusland. I oktober gjorde sikkerhedstjenesterne Homeland Security og Det Nationale Sikkerhedsråd det helt klar, at man fra amerikansk side var sikker på, at den russiske regering stod bag.
Reaktionen fra Moskva var hovedrysten og irritation. Putin kaldte amerikanerne for hysteriske og svarede selv på anklagerne om, at Rusland skulle forsøge at påvirke det amerikanske valg med det retoriske spørgsmål: Er USA en bananrepublik? Det er en stormagt – ret mig, hvis jeg tager fejl?
En stor del af den russiske mediedækning har været særdeles Clinton-kritisk, men også her bemærker man i dag, at Hillary Clinton ser ud til at have et forspring. Og Putins talsmand Dmitrij Peskov fortalte i dag journalister, at Moskva er klar til at normalisere forholdet til Washington - hvis der altså er politisk vilje til det i USA.
Genstart
Hver gang USA og Rusland har skiftet politisk ledelse, har der været udtalte ønsker om forbedre forholdet landene imellem. Det var også målsætningen, da Hillary Clinton som udenrigsminister rejste til Rusland i 2009 med en symbolsk genstarts-knap.
Denne gang er ingen undtagelse, og selvom det officielle Rusland ville foretrække en Trump, der virker mere opsat på samarbejde, så rækker man altså stadig hånden ud til Clinton og håber på den genstart af forholdet, som de to lande har forsøgt så mange gange før.