De seneste mange uger har der været vedvarende angreb mellem Israel og Hizbollah.
Samtidig har attentatet på Ismail Haniyeh i Teheran og Israels attentat på den højtstående Hizbollahleder, Fuad Shukr, skabt øgede spændinger i hele regionen. Det siger Steffen Kretz, DRs internationale korrespondent.
- Alle afventer Irans svar nu, tilføjer han.
Med Irans indblanding kan situationen meget vel udvikle sig til en større krig.
Hvis de nuværende forhandlinger mellem Israel og Hamas om en våbenhvile lykkes, kan sådan en krig dog muligvis afværges, siger Steffen Kretz.
- En våbenhvile kan måske afværge, at krigen spreder sig, siger han og tilføjer:
- Hvis forhandlingerne til gengæld mislykkes, så er risikoen for en regional krig efter alt at dømme større.
Sidste chance for en våbenhvile
Mandag sagde USA's udenrigsminister, Anthony Blinken, at forslaget kunne være sidste chance for en våbenhvile i Gazastriben.
Med den udmelding mener Blinken, at den politiske situation i regionen er sprængfarlig, siger Steffen Kretz.
- Det er, fordi krigen i Gaza risikerer at sprede sig til en større krig i regionen med Israel og USA på den ene side og Iran og dets allierede militser på den anden side.
'Nu er det op til Hamas at acceptere'
Mandag sagde Blinken, at Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. støttede forslaget om våbenhvile, og at det: 'nu er op til Hamas at acceptere'.
Det kan - desværre for krigens parter - blive vanskeligere end som så.
Selvom detaljerne for forslaget ikke er offentliggjort endnu, er der flere knaster. Blandt andet det israelske krav om en varig kontrol over to strategisk vigtige korridorer i Gaza.
Lige nu forhandles der om en ramme for, hvordan man kan forhandle en egentlig aftale, siger Steffen Kretz.
- Rammen handler om, hvad der skal til for, at Hamas vil frigive de gidsler, de har, og hvad der skal til for at, Israel vil standse krigen, siger Steffen Kretz og tilføjer:
- Hamas kræver stadig, at endemålet skal være, at Israel trækker sig ud af Gaza. Israel fastholder stadig, at man vil have kontrol med Gaza.
Hamas har tidligere meldt ud, at aftalen er for tæt på Israels ønsker. Og det holder de fast i, siger Steffen Kretz.
- Hamas afviser Israels krav og fastholder, at en aftale skal ende med, at alle israelske soldater skal ud af Gaza, og at Egypten skal have kontrollen over Gazas sydlige grænse.