Opdateret 19/8: Citat fra Joe Biden i februar er rettet for at lave større overensstemmelse mellem tekst og video.
Nøglen til en fredsaftale mellem Israel og Hamas gemmer sig måske sig i et stykke smalt grænseland, der skærer sig gennem ørkenen mellem Egypten og Gazastriben.
Området er kendt om 'Philadelphi-korridoren' og er kontrolleret af Israel.
Det smalle stykke ørkenland er, ifølge israelske medier, lige nu hovedfokus i de nuværende fredsforhandlinger.
Det fortæller Allan Sørensen, mellemøstkorrespondent for Kristeligt Dagblad.
- Det er den samme rammeaftale, der blev præsenteret i maj, men den her gang ser det ud som om, at der stort set er enighed om alle de store emner og punkter, på nær Philadelphi-korridoren, siger han.
Spørgsmålet er, hvem der skal kontrollere landområdet, når krigen mellem Hamas og Israel er ovre.
- Fordi det i sidste ende er det, der kommer til at præge fremtidens Gaza, siger Allan Sørensen.
- Hvis Israel får kontrollen over landstykket, så kan det israelske militær forhindre Hamas i at bygge sig selv op igen og i at bygge tunnelnetværker, som der har været i det her område før, siger Allan Sørensen.
- Omvendt vil kontrol over ruten være afgørende for Hamas, fordi det er via denne, at man smugler våben. Det vil også være lettere for dem at slikke sårene og komme sig, hvis de får kontrollen, tilføjer han.
En optimistisk Joe Biden skaber 'falsk positiv atmosfære'
Fredsforhandlingerne, der blev afholdt i Doha, Qatar, sluttede i går uden en aftale. Men de forventes at fortsætte igen i næste uge i Egyptens hovedstad, Kairo.
Med ved bordet som mæglere er USA, Egypten og Qatar.
Den amerikanske præsident, Joe Biden, er optimistisk i forhold til, at der snart kan være indgået en våbenhvileaftale mellem Israel og Hamas.
- Vi er der ikke endnu, men vi er tættere på en nogensinde før, sagde han i aftes.
- Så kryds fingre, tilføjede Biden.
Men den amerikanske præsident har tidligere været lidt for optimistisk omkring en nærtstående våbenhvile.
I februar stod Biden selvsikkert, med en isvaffel i hånden, og sagde til reportere: "Jeg håber, at vi har en våbenhvile på mandag".
Det kan du se i videoen herunder:
Det blev ikke til en våbenhvile i februar, trods en selvsikker Biden, og den episode husker israelerne og Hamas.
- De ved, hvor tæt på de var dengang, og de føler, at det er samme scenarie, der gentager sig, siger Allan Sørensen.
Lytter man til de stridende parter, Israel og Hamas, er de ikke nær så optimistiske, som den amerikanske præsident.
Hamas har udtalt, at USA ikke er interesseret i at stoppe krigen, men skaber en "falsk positiv atmosfære."
Omvendt siger Israel i en meddelelse fra premierministerens kontor, at Hamas ikke ønsker Bidens forslag fra maj, men at man takker USA for deres vedvarende pres på Hamas. Her til aften lyder det dog i endnu en erklæring, at Israels forhandlingshold har udtrykt "forsigtig optimisme", når det kommer til muligheden for at nå frem til en gidselaftale.
Men det er svært at vide præcis, hvor parterne står, da flere af de ting, der bliver sagt, kan være af taktiske årsager, fortæller Allan Sørensen.
- Israels udtalelser kan handle om at lægge endnu yderligere pres på Hamas, fordi man føler, at man er lige ved at være der. Og så kan man måske få et par punkter forhandlet igennem.
Kan være Netanyahus sidste mulighed for at få gidsler hjem
Både Hamas og Israel befinder sig i dag i en mere presset situation end for et halvt år siden, og det kan tale for, at parterne bliver enige om en aftale, siger Allan Sørensen.
- Benjamin Netanyahu er udmærket klar over, at hvis denne aftale ikke kommer igennem, kan han vinke farvel til at få de israelske gidsler hjem i live.
- Omvendt er Israels pres i Gaza begyndt at kræve meget af Hamas, og derfor er de måske mere villige til at acceptere en aftale, tilføjer han.
USA's præsident, Joe Biden, mener altså, at man er tæt på en våbenhvile i Gaza.
Og det kan meget vel være, at det lykkes denne gang, siger Allan Sørensen.
- Men i sidste ende er det op til Hamas og Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at indgå denne aftale - eller lade være.
111 gidsler menes stadig at befinde sig i Gaza, og ifølge den israelske hær, IDF, er 39 af dem døde.
Krigen i Gazastriben har kostet flere end 40.000 palæstinensere livet, ifølge de Hamas-kontrollerede sundhedsmyndigheder.