Normalt plejer stats- og regeringscheferne at blive der helt til det sidste, når de syv G7-lande afholder deres årlige topmøde.
Men det kommer ikke til at ske ved det todages møde, der går i gang senere i dag i den canadiske by Charlevoix.
Den amerikanske præsident, Donald Trump, har nemlig meddelt, at han forlader det før tid. Han skal videre til Singapore, hvor han på tirsdag skal mødes med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.
Ifølge planen slutter G7-topmødet lørdag eftermiddag klokken 17.00 lokal tid.
Men den amerikanske præsident forlader allerede Canada klokken 10.30 lørdag, oplyser hans talskvinde, Sarah Sanders Huckabee.
Det betyder, at han kommer til at gå glip af et møde med de andre ledere, heriblandt Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og den tyske kansler, Angela Merkel, om klimaforandringerne og ren energi.
Det møde går ifølge arbejdsplanen i gang klokken 10.45.
Strid på Twitter
Ud over USA, Frankrig, Tyskland og værtsnationen Canada deltager Japan, Storbritannien, Italien og EU også i topmødet.
Blandt emnerne på G7-topmødet er også global vækst. Og her kommer Donald Trump til at stå skoleret for sine kollegaer.
Den amerikanske præsident har i den seneste tid indført straftold på stål og aluminium fra EU, Canada, Mexico og Japan, og det har mødt stor international kritik.
De seks andre G7-lande mener, at den amerikanske præsident fører en forfejlet politik over for USA's allierede, når det dybere mål er at stoppe kinesisk dumping af stålpriser.
Og både EU og Canada vil svare igen med højere toldtariffer på udvalgte amerikanske varer - den såkaldte straftold.
Striden fik i går den amerikanske præsident til at lange ud efter både Canada og EU på Twitter.
Her beskyldte han blandt andet Canada for at ”slå vores landbrugssektor ihjel” og EU for at få mere ud af deres handel med USA end omvendt.
- Jeg ser frem til at møde dem i morgen, skrev præsidenten med henvisning til den canadiske premierminister, Justin Trudeau, og Emmanuel Macron.
HVAD ER G7?
- •
G7 står for 'Group of Seven' og er et forum for det årlige topmøde mellem stats- og regeringschefer fra de store industrinationer USA, Tyskland, Japan, Frankrig, Storbritannien, Canada og Italien.
- •
Rusland plejer også at være med, men blev suspenderet i 2014 som følge af annektering af Krimhalvøen.
- •
International økonomisk politik har traditionelt været hovedemnet, men i de senere år er også miljø, terrorisme, reformer af internationale organisationer og økonomisk hjælp blevet debatteret.
- •
Siden 1977 har EU-Kommissionens formand deltaget på lige fod med de øvrige.
- •
Kilde: Den Store Danske