På trods af en aftale om våbenhvile i Syrien, fortsætter kampene og luftangrebene i den syriske by Ghouta.
Det siger FN's generalsekretær, Antonio Guterres, i dette års åbningstale af FN's Menneskerettighedsråd i Geneve.
Efter lange forhandlinger lykkedes det ellers medlemslandene i FN's Sikkerhedsråd at få Rusland til også at stemme for at indgå en våbenhvile i hele Syrien.
Det er særligt i Ghouta, der er en forstad til hovedstaden Damaskus, der er brug for våbenhvilen.
Forstaden og dens 400.000 indbyggere har siden starten af januar været mål for systematiske og voldsomme bombardementer, der bliver udført at det syriske regime med præsident Bashar al-Assad i spidsen.
I løbet af den sidste uge blev der kortere og kortere tid mellem hvert angreb, og dødstallene fra angreb på byen begyndte at stige med eksplosiv fart.
Ifølge de seneste tal fra Læger Uden Grænser blev flere end 630 dræbt og flere end 3.300 såret i angrebene i løbet af sidste uge.
Tidsfristen ikke på plads
Udviklingen i Ghouta fik for alvor sat gang i forhandlingerne om en våbenhvile. Men selvom aftalen er faldet på plads, er det ikke vedtaget, hvornår den skal træde i kraft.
- Ghouta kan ikke vente. Det er på tide at stoppe dette helvede på jord, siger Antonio Guterres.
De 400.000 indbyggere i Ghouta har ikke bare skulle gennemleve tæppebombardementer i løbet af de seneste måneder. Forstaden har været belejret af Assad-regimets styrker siden 2013.
Det betyder, at det har været umuligt for nødhjælpsorganisationer at få adgang til området, og at civile ikke har kunne forlade bydelen, mens bombardementerne er taget til.
Over længere tid har situationen udviklet sig i en mere og mere skæbnesvanger retning, og internationale nødhjælpsorganisationer har advaret om, at folk i forstaden er så udsultede, at de er begyndt at spise affald og dyrefoder for ikke at dø af sult.
- Jeg forventer, at resolutionen bliver implementeret øjeblikkeligt, særligt for øjeblikkeligt at sikre sikker, uhindret og vedvarende levering af humanitær hjælp, evakuering af kritisk syge og sårede, og for at lindre det syriske folks lidelser, siger Antonio Guterres.
Lignende opfordring kommer fra den danske udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA):
- Resolutionen skal implementeres. Alle magter - også Rusland - har nu et ansvar for, at det syriske regime stopper deres bombardementer og tillader humanitær adgang, siger han.
Nye angreb
Selvom aftalen stadig ikke er trådt i kraft, er kampene og angrebene i den plagede bydel aftaget, men det betyder ikke, at lidelserne har fået en ende.
Nødhjælpsorganisationer har endnu ikke fået adgang til området, og tilladelsen til at få adgang afhænger af præsident Bashar al-Assad.
Og ligesom at FN's generalsekretær siger, at der her til morgen har været nye angreb, har Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder også registreret nye angreb og 10 dræbte.
Våbenhvilen kommer dog heller ikke til at betyde, at alle kampe i Ghouta vil blive indstillet.
Der er nemlig bygget et "men" ind i aftalen, der betyder, at det er tilladt at angribe islamister fra grupperne Islamisk Stat, al-Qaeda, Nusra-fronten og de krigere, der kæmper på deres side.