Det er "højst sandsynligt" at det var Rusland, der i forrige uge stod bag giftangrebet på en forhenværende russisk spion og hans datter.
Det siger den britiske premierminister, Theresa May, under et tale i det britiske parlament efter et møde i Storbritanniens nationale sikkerhedsråd.
- Enten var dette en direkte handling udført af den russiske stat mod vores land, eller også har den russiske regering mistet kontrollen med denne potentielt katastrofalt skadelige nervegift og tilladt, at den er havnet i de forkerte hænder, lød det fra Theresa May.
Hun siger, at de kemikalier, der blev benyttet i drabsforsøget, tilhører en gruppe af nervegifte kendt som "Novichok", der blev produceret af det russiske militær i slutningen af Den Kolde Krig. Det skriver BBC.
Som følge er den russiske ambassadør blevet kaldt til det britiske parlament, hvor han skal forklare, hvordan nervegiften endte i Salisbury i Storbritannien, hvor Sergei Skripal og hans datter blev forgiftet. Ambassadøren har fået til i morgen, tirsdag, til at komme med en forklaring.
Hvis det viser sig endegyldigt, at Rusland står bag drabsforsøget, vil Storbritannien ifølge May betragte det som "ulovlig brug af magt" fra Ruslands side.
- Vi vil ikke tolerere et så skamløst forsøg på at myrde uskyldige civile på vores jord, lød det fra premierministeren.
Fundet livløse på bænk
Den 66-årige Sergei Skripal og hans datter, Yulia Skirpal, faldt søndag i forrige uge om, efter at de var blevet eksponeret for en nervegift under et restaurantbesøg i den engelske by Salisbury.
Få dage efter angrebet antydede den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, at russerne meget vel kunne have stået bag det
Den russiske regering har dog flere gang afvist beskyldningerne.
Så sent som i dag sagde Dmitry Peskov, der er talsmand for præsident Vladimir Putin, at sagen "intet har med Rusland - og da slet ikke med det russiske lederskab - at gøre".
Sergei Skripal blev i 2006 idømt 13 års fængsel af en russisk domstol for i al hemmelighed at have spioneret for den britiske efterretningstjeneste, MI6.
Han afviste selv beskyldningerne, og i 2010 blev han frigivet som led i en spionudveksling mellem Rusland og USA.
Han flyttede efterfølgende til Storbritannien, hvor han har boet siden da.