Efter en morgen med komplet usikkerhed og en formiddag med svirrende rygter har den britiske premierminister, Theresa May, netop meddelt, at hun vil danne regering.
Premierministerens konservative parti indkasserede ellers en syngende lussing fra de britiske vælgere ved parlamentsvalget, og dermed så alle kort ud til at være kastet op i luften.
Theresa May fastholder ikke desto mindre, at det er hendes parti, der skal lede Storbritannien i de kommende fem år.
- Jeg vil danne en regering. En regering, der kan give sikkerhed og føre Storbritannien gennem denne for vores land så afgørende tid. Denne regering vil lede landet gennem de afgørende Brexit-forhandlinger, som begynder om bare ti dage, og levere på det britiske folks ønske om at trække Storbritannien ud af EU, siger Theresa May i en kort udtalelse.
En formiddag i uvished
Før solen stod op fredag morgen ankom premierministeren til sin tjenestebolig på Downing Street 10 i London.
Her kunne hun følge med, mens valgkreds efter valgkreds blev gjort op, indtil det stod klart, at det konservative regeringsparti har mistet sit absolutte flertal i det britiske parlament.
Partiet er derfor gået stærkt svækket ud af valget, selv om det fortsat er det største i parlamentet.
Kort før klokken 13.30 dansk tid tog Theresa May den korte tur fra Downing Street til Buckingham Palace for formelt at bede Dronning Elizabeth om tilladelse til at danne regering.
Efter omkring et kvarter satte hun sig tilbage i bilen og kørte tilbage til sin embedsbolig, hvor talerstolen stod klar.
En redningsplanke fra nordirerne
I timerne op til den kortfattede tale foran Downing Street har det forlydt, at det kunne blive det nordirske parti Demokratisk Unionistparti (DUP), der ville kaste en redningsplanke til de konservative.
I sin tale bekræfter Theresa May, at hun forventer et samarbejde med nordirerne.
- Vi vil fortsætte med at samarbejde med især vores venner og allierede i Demokratisk Unionistparti, siger hun.
- Vores to partier har haft et stærkt forhold i mange år, og det giver mig troen på, at vi kan samarbejde i hele Storbritanniens interesse, siger hun.
Det fremgår dog ikke, hvilken type samarbejde hun forventer at få med det nordirske parti.
Valg før B rexit-forhandlinger
Med 649 af de i alt 650 sæder fordelt står Theresa Mays parti til at få 318 sæder i parlamentet.
Det er otte mindre, end et flertal kræver, og en tilbagegang på 12 mandater for de konservative.
Det er samtidig langt fra det resultat, som blev forventet, da Theresa May den 18. april i år oplyste, at hun ville udskrive valg i utide for at komme ud med et styrket mandat forud for de nærtforestående skilsmisseforhandlinger med EU.
Nu må hun altså i stedet vende sig mod især DUP, der er Nordirlands største parti, og som efter valget er gået frem fra otte til 10 mandater i det britiske parlament, hvilket gør partiet til det femtestørste i parlamentet.
Ud over Brexit har den syv uger lange valgkamp blandt andet drejet sig om det skrantende britiske sundhedsvæsen, den britiske økonomi, de nordirske og skotske ønsker om uafhængighed og Storbritanniens sikkerhed - ikke mindst set i lyset af terrorangrebene under valgkampen.
Én kreds skal optælles for tredje gang
Et andet stort valgkampstema har været de Konservatives forslag om at lade ældre briter betale en større del af udgifterne til deres egen pleje og sociale goder.
Forslaget indgik i det manifest, som Theresa Mays parti fremlagde midt i valgkampen, og det blev straffet hårdt i meningsmålingerne, hvorefter forslaget blev trukket tilbage.
Den eneste kreds, der fortsat mangler et valgresultat fra, er Kensington, hvor der allerede har været to optællinger, da det tydede på nærmest dødt løb.
Der er derfor blevet anmodet om en tredje genoptælling i aften, når dem, der har talt stemmer hele natten, har fået hvilet sig.