Der har i den seneste tid været forlydender om, at styret i Syrien har brugt kemiske våben i sine angreb i Damaskus-forstaden Ghouta.
Og ifølge en fortrolig FN-rapport, som flere medier har haft adgang til, har regimet i Nordkorea sendt udstyr til den syriske regering under den igangværende borgerkrig, der kan bruges til at udvikle kemiske våben.
Men alle de beskyldninger er grundløse, lyder det nu fra den syriske FN-ambassadør, Hussam Edin Aala.
- Syrien kan ikke have brugt kemiske våben, for vi har simpelthen ingen i vores besiddelse, sagde han tidligere i dag i Genève under FN's nedrustningskonference om Syrien.
Han fordømmer samtidig al brug af kemiske våben, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Det syriske styre har tidligere benyttet sig af nervegassen sarin, der bliver betragtet som et masseødelæggelsesvåben, under den syv år lange borgerkrig.
Den 21. august 2013 blev Ghouta ramt af et sarin-angreb, som ifølge Det Hvide Hus kostede omkring 1.400 personer livet.
Angrebet førte efterfølgende til, at det syriske styre indgik en aftale med USA og Rusland om at opgive alle sine kemiske våben og destruere alle det udstyr, det ellers havde brugt til at fremstille kemiske våben. Det skete i henholdsvis 2013 og 2014.
Men ifølge den syriske FN-ambassadør har terrorgrupper i landet, heriblandt Islamisk Stat og al-Nusra-fronten, fået fingrene i nogle kemiske våben.
USA: Rusland har forsømt forpligtelser
Ifølge FN-rapporten er nordkoreanske missilspecialister blevet set på anlæg i Syrien, hvor der bliver fremstillet våben.
Og ifølge den amerikanske ambassadør Robert Wood, som er USA's permanente repræsentant ved nedrustningskonferencen, har der været et samspil mellem Nordkorea og Syrien.
- Det er helt tydeligt, at der har været et forløb med relationer mellem Nordkorea og Syrien om komponenter til kemiske våben, sagde den amerikanske ambassadør, som samtidig rettede en hård kritik af Rusland.
Ifølge USA har Rusland har forsømt at leve op til sine forpligtelser som garant for, at Syriens kemiske våbenlagre bliver ødelagt.
- Rusland er på den forkerte side i historien, når det gælder anvendelsen af kemiske våben i Syrien, sagde Robert Wood.
Både den franske og den amerikanske regering har meddelt, at de vil angribe syriske regeringsstyrker, hvis det viser sig, at de rent faktisk har benyttet sig af giftgas i Ghouta. I går meddelte den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, at Storbritannien vil overveje at følge med USA og Frankrig.