Emmanuel Macron - socialisten, der blev centrumpolitiker - gik til præsidentvalg på, at de politiske fløjkriges tid er ovre.
"Der er ikke længere noget, der hedder højre eller venstre, rød eller blå", lød hans valgkampsmantra.
Og dét gælder tydeligvis stadig, beviste præsident Macron i dag, hvor han har hentet en premierminister fra den politiske højrefløj.
På sin første arbejdsdag som Frankrigs præsident har Macron således fremsat en krigserklæring mod hele dét politiske landskab, som franskmændene har kendt i årtier.
Med valget af den konservative politiker Edouard Philippe som sin premierminister forsøger Macron nemlig at splitte Frankrigs store, konservative parti, Republikanerne, op til det afgørende parlamentsvalg i Frankrig i juni måned.
Parlamentsvalget er en udfordring for Macron
En ting er nemlig at blive præsident. Men hvis præsidenten vil have sin politik gennemført, skal han have et flertal i parlamentet.
Og lige nu har Macrons nye parti 'Fremad med Republikken' nul - som i 0 - medlemmer i det franske folketing, Nationalforsamlingen.
Dét skal 46-årige Edouard Philippe være en del af løsningen på.
Politiske kynikere vil sige, at den nemme del var at vinde præsidentvalget; den svære del bliver at vinde parlamentsvalget.
Macron har haft held med at lokke en del franske socialister og centrumpolitikere til at stille op for sit parti til parlamentsvalget i juni.
Med Philippe ved sin side har Macron nu øget sine muligheder for at få en hel stribe konservative til at slutte sig til 'Fremad med Republikken'.
Edouard Philippe - som er moderat konservativ og deler Macrons syn på en lang række økonomiske og sociale områder - skal med andre ord både skabe en modvægt til de socialister, såsom forhenværende premierminister Manuel Valls, der har meldt sig under Macrons faner.
Og så skal han tiltrække endnu flere konservative afhoppere under selvsamme faner.
Lykkes det ikke for Macron at skabe sig et flertal i parlamentet til juni, så kan Philippe være med til at skabe så stærke koalitioner, at Macron alligevel kan gøre sig forhåbninger om at få gennemført de reformer af det franske samfund, som den unge præsident drømmer om.
Konservativ premierminister har været medlem af Socialistpartiet
Edouard Philippe - som er borgmester i den nordfranske by Le Havre, en havneby på størrelse med Odense - er moderat konservativ og kender, ganske som Emmanuel Macron, til partiskifter.
Philippe var medlem af Socialistpartiet, inden han blev konservativ og fik en af Republikanernes grand old men - eller, tenorer, som det hedder i Frankrig - Alain Juppé, som sin mentor.
Macron og Philippe har mere til fælles end politiske kursskifter: De er begge uddannet fra eliteskolen ENA i Paris.
De har begge arbejdet i den private sektor i modsætning til mange andre franske toppolitikere.
Og mens Macron har studeret filosofi og er en habil tangodanser, så har Philippe skrevet flere romaner og er en habil bokser.
"Der findes to Macron"
I 2015, inden det franske politiske landskab var gået i opløsning og Macron endnu var socialistisk økonomiminister, erklærede den konservative Edouard Philippe til avisen Journal du Dimanche:
- Personligt kan jeg virkelig godt lide ham. Jeg har respekt for hans intelligens, og tilføjede:
- Macron tænker 90 procent på samme måde som mig.
Men Edouard Philippe har ikke altid været fan af den mand, der nu har udnævnt ham til premierminister.
- Der findes to Macron, erklærede Philippe i september 2016 til magasinet L'Opinion,
-Ham, der taler - og ham er jeg ofte enig med - og så ham, der handler (...) og han har ikke foretaget sig noget bemærkelsesværdigt.
Philippe udtalte sig vel at mærke på et tidspunkt, hvor han var sikker på, at hans gamle mentor, Alain Juppé, ville vinde de konservatives primærvalg og dermed blive præsidentkandidat.
Men Juppé tabte primærvalget til Francois Fillon, der efter en række korruptionssigtelser måtte se sine præsidentdrømme stoppet af de franske vælgere.
Også Edouard Philippe vendte republikanernes skandaleramte præsidentkandidat ryggen - og i slutningen af april skrev han så på Twitter: "Jeg støtter uden tøven Emmanuel Macron mod Marine Le Pen. Vi skal hjælpe ham".
Og nu kvitterer præsident Macron med - som den første præsident i moderne fransk historie - at vælge en premierminister fra et andet parti uden at være tvunget til det af et mudret valgresultat.
Hvor langt, Emmanuel Macron på sine første døgn som præsident er nået med sin omkalfatring af den "gamle" franske politiske scene, dét får franskmændene at se i morgen, hvor Frankrigs nye regering bliver præsenteret for nationen.