Et kram, et håndtryk og et smil, der for nogen sikkert forekommer en smule anstrengt.
Sådan så det ud, da Syriens præsident, Bashar al-Assad, mandag var på besøg i byen Sotji hos den russiske præsident, Vladimir Putin.
Mødet var første led i den kommende tids forhandlinger om, hvordan fremtiden skal tegne sig i det krighærgede Syrien, hvor det russiske luftvåben har assisteret Assads regeringsstyrker i bekæmpelsen af Islamisk Stat.
Med bekæmpelsen af nogle af Islamisk Stats hovedbastioner signalerer mødet derfor første skridt væk fra militært samarbejde mod politiske forhandlinger, hvor Rusland i den kommende tid skal mødes med både iranske og tyrkiske ledere for at diskutere det fremtidige Syrien.
- På dette tidspunkt, især efter vi har vundet over terroristerne, er det i vores interesse at sætte gang i den politiske proces. Og vi tror, at den situation, vi er i nu, tillader os at forvente fremskridt i de politiske proces, lød det fra Bashar al-Assad efter det flere timer lange møde.
- Vi regner med Ruslands støtte til at sikre, at ingen udefrakommende blander sig i den politiske proces.
Krav fra Rusland og Iran
Ifølge DR's internationale korrespondent, Steffen Gram, var Bashar al-Assad først og fremmest blevet inviteret til Sotji for at få at få vide, hvor tyrkerne, iranerne og russerne bevæger sig hen, når det handler om Syriens fremtid.
- For iranerne og russerne handler det om at drosle krigen ned. Det handler om at finde en rimelig fred - en ny struktur for, hvordan Syrien skal se ud, og hvorvidt russerne mener, at Assad kan stille op ved et nyt valg og vinde, siger han.
Ifølge Steffen Gram har både russerne og iranerne en interesse i at beholde Assad-regimet for ikke at få anfægtet de politiske og militære landvindinger, de har gjort i Syrien.
- Det kan være med eller uden Assad. Men det, han og hans folk står for, skal veje meget tungt i fremtidens Syriens. Det er kravene fra Rusland og Iran, siger Steffen Gram.
Han påpeger, at med kontrol af over halvdelen af landet står den syriske præsident stærkt sammenlignet med for få år siden.
Det skyldes blandt andet, at iranerne har kæmpet hans krig, og fordi russerne har behersket luftvåbnene. Og de har nu en forventning om blive tilbagebetalt.
Uklar strategi
Hvad USA's strategi i Syrien er, hersker der til gengæld tvivl om, siger Steffen Gram.
- Rusland og USA udsendte i forbindelse med præsident Donald Trumps rundrejse i Asien en slags fælles erklæring, men den er meget vag og handler mest om, at USA og Rusland ikke kommer op at slås om Syrien, siger Steffen Gram.
Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, slog for et par uger siden igen fast, at man ikke ser Bashar al-Assad få en rolle i en fremtidig regering i Syrien. Hvad alternativet så er, fremstår dog stadig uklart.
Men det er ikke kun ledere i Rusland, Iran og Syrien, der skal til forhandlingsbordet.
Forskellige dele af den syriske selvstændighedsbevægelse vil mødes i de kommende dage i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, for at nå frem til en fælles front inden det FN-ledede møde i Genève i slutningen af november.
Ustabil forhandlingsgruppe
Det er dog ikke en stabil gruppering, for den ledende forhandler for den saudi-støttede gruppering, Riyad Hijab, forlod bevægelsen mandag uden forklaring.
- Han ser formentlig frem til en model for Syrien, hvor de amerikansk-støttede bevægelser har tabt. Så det er der, vi står nu, forklarer Steffen Gram.
- Vi nærmer os begyndelsen på et nyt forløb, hvor alle parterne samles. Først er der Sotji, hvor iranerne, tyrkerne og russerne mødes. Så kommer møderne i Riyadh, hvor den saudiarabisk-støttede del af oprørsbevægelsen befinder sig.
Næste forhandlingsrunde er i Genève fra den 28. november. Det foregår i FN-regi, under FN's Syriens udsendte, Staffan de Mistura, og der ligger en struktur, som er vedtaget ved resolutionerne i FN's Sikkerhedsråd.