Slovakiet modtager snart 200 syriske flygtninge fra flygtningelejre i Tyrkiet, Italien og Grækenland.
Det er EU-landet gået med til som led i den fordeling af cirka 32.000 syrere, som stats- og regeringscheferne i EU har aftalt at fordele imellem sig over de næste to år.
Men slovakkerne stiller nu et krav til de 200 syrere, landet skal modtage: De må ikke være muslimer - eller rettere sagt: De skal være kristne.
- I Slovakiet har vi ingen moskeer. Derfor vil vi kun vælge kristne, siger Ivan Metik, talsmand for Slovakiets indenrigsministerium, onsdag til Wall Street Journal.
- Vi vil hjælpe Europa
Over for BBC uddyber han regeringens beslutning:
- Vi vil virkelig gerne hjælpe Europa med denne migrationsbølge, men vi er kun et transitland, og folk ønsker ikke at blive i Slovakiet.
- Vi kunne sagtens tage 800 muslimer, men vi har ingen moskeer, så hvordan kan muslimer føle sig integreret her, hvis de ikke kan føle sig hjemme her, siger Ivan Metik.
Vil ikke ændre væremåde
Slovakiets premierminister, Robert Fico, har tidligere været endnu hårdere i retorikken.
- Slovakiet er et kristent land, og vi kan ikke tolerere en tilstrømning af 300.000-400.000 muslimske indvandrere, der vil begynde at bygge moskeer over hele vores land og forsøge at ændre vores væremåde, kultur og værdier, sagde han for nylig til en østrigsk avis ifølge Wall Street Journal.
Der bor fem millioner mennesker i Slovakiet, hvoraf muslimer kun udgør 0,2 procent.
Danmark ikke med i aftale
FN's flygtningeagentur, UNHCR, har opfordret lande til at have en "inkluderende tilgang", når det handler om flygtninge med anden kultur og religion.
Antallet af migranter ved EU's ydre grænser er de seneste måneder steget kraftigt med et rekordhøjt antal på 107.500 i juli. De fleste er syrere, afghanerne eller fra afrikanske lande syd for Sahara.
Alene Tyskland regner med at modtage omkring 750.000 flygtninge i år. 10.500 af dem stammer fra samme aftale, som Slovakiet står til at modtage 200 fra.
Danmark har retsforbehold og står derfor uden for EU's asylpolitik og fordelingen af de 32.000 flygtninge.
/ritzau/