Myndighederne i Indonesien overvejer nu at erklære en national katastrofe på grund af de skovbrande, som i flere måneder har indhyllet store dele af Sydøstasien i et tæppe af røg, der kaldes "Haze" - det engelske ord for dis.
Ifølge en amerikansk database, der registrerer brande - Global Fire Emissions Database - har over 100.000 skovbrande hærget Indonesien bare i år.
Forskere siger, at Indonesien på grund af brandene nogle dage udleder flere drivhusgasser end hele USA's økonomi.
Lokale bliver syge
Den såkaldte Haze medfører store gener - og er ofte decideret farlig - for lokalbefolkningen i det ramte område.
- Vi skal gå med masker, og der er rigtig mange, som bliver syge af det her. De får luftvejsproblemer og skal på hospitalet, fortæller den danske journalist Mathilde Moyell Juul. Hun bor i Singapore, hvor man i øjeblikket ofte er udsat for Haze.
Mathilde Moyell Juul siger, at Haze lige nu er det altoverskyggende emne i Singapore og resten af det berørte område.
- Der bliver skrevet enormt meget om det hver eneste dag. Der er hele sektioner i aviserne, der kun handler om Haze, fortæller hun.
Værste i mange år
Skovbrandene i Indonesien er en årligt tilbagevendende begivenhed. Brandene bliver antændt af både multinationale selskaber og lokale landmænd, som fjerner skov for at få plads til især palmeolie-plantager.
Men omfanget af brandene i år har kurs mod at overgå alle tidligere rekorder - blandt andet på grund af vejrfænomenet El Niño, som har skabt tørke i Indonesien.
- Selvom vi har El Niño, som forstærker alle de her brande, gør dem sværere at slukke og brænde i længere tid, så er problemet først og fremmest menneskeskabt, siger Ida Theilade, biolog og seniorforsker ved Københavns Universitet.
Kæmpe klimaproblem
Skovbrandene i Indonesien udgør et kolossalt, dobbelt klimaproblem - fordi de frigiver en masse CO2 til atmosfæren, og fordi der samtidig bliver mindre skov til at optage den CO2, som er luften.
- Vi er ved at fjerne den buffer, som egentlig skulle skærme os mod de klimaforandringer, som vi forventer. Det dummeste, vi kan gøre som mennesker lige nu, det er nok at brænde de tropiske skove af, siger Ida Theilade, som har forsket i bevaring af tropeskove.