Skotlands førsteminister siger, at hun i næste uge vil ansøge det skotske parlamentet om grønt lys til at arbejde for en ny folkeafstemning om løsrivelse fra Storbritannien, rapporterer Reuters.
Nicola Sturgeon siger, at afstemningen efter hendes ønske skal afholdes mellem efteråret 2018 og foråret 2019.
Ved et pressemøde i Edinburgh sagde den skotske førsteminister ifølge BBC, at det skotske folk skal have valget mellem at forlade EU sammen med Storbritannien - et såkaldt 'hårdt brexit' - eller at blive et uafhængigt land.
Hun vil derfor søge bemyndigelse i parlamentet til en "paragraf 30-ordre", så skotterne kan få en ny afstemning om løsrivelse.
Da briterne stemte for at forlade EU, var der blandt vælgerne i Skotland et klart flertal for at blive i den europæiske union.
En mur af uforsonlighed
Nicola Sturgeon siger på pressemødet, at de skotske forsøg på at få en særaftale omkring EU er blevet mødt med en "mur af uforsonlighed" fra den britiske regering, rapporterer The Guardian.
Derfor har hun besluttet at handle nu, for at sikre Skotland et valg, når det står mere klart, hvor brexit-forhandlingerne ender. På et spørgsmål, om hun på noget tidspunkt har leget med ideen om at acceptere et skotsk accept af brexit, svarer hun ifølge The Guardian "nej", men understreger, at hun er gået ind i forhandlingerne med den britiske regering med om at finde et kompromis mellem briternes ønske om at forlade EU og skotternes ønsker om at blive med "oprigtighed".
Hun finder dog, at de økonomiske udsigter, hvis Skotland bliver i Storbritannien efter udtrædelse af EU siden 2014 er blevet betydeligt mere udfordrende.
- Det er vigtigt, at Skotland er i stand til selv at vælge vores fremtid på et tidspunkt, hvor mulighederne står mere klart, end de gør nu, men inden det er for sent at vælge vores egen vej, siger Nicola Sturgeon ifølge BBC.
Det skotske parlament har ikke på egen hånd beføjelse til at gennemføre en juridisk bindende folkeafstemning, derfor kræver det en aftale med den britiske regering. Premierminister Theresa May har endnu ikke givet udtryk for, om skotterne kan få en ny aftale, som den der i 2014 muliggjorde afstemningen, hvor skotterne med et snævert flertal valgte at blive i den britiske union.