Det britiske overhus vedtager mandag aften en lov, der baner vejen for brexit.
Det betyder, at den britiske premierminister, Theresa May, kan påbegynde brexit-forhandlinger med EU, skriver BBC og Sky News.
Med vedtagelsen har både det britiske underhus og det britiske overhus vedtaget, at Theresa May kan udløse artikel 50. En bestemmelse i Lissabon-traktaten der officielt kan udløse forhandlingerne om en udmeldelse af EU.
Loven har mandag været debatteret i både det britiske overhus og det britiske underhus.
Underhuset stemte mandag for en lovændring med 335 stemmer mod 287.
Overhuset har blandt andet tidligere forsøgt at få hæftet ekstra betingelser på udmeldelsen, der indebar en beskyttelse af EU-borgeres rettigheder.
Men den betingelse er blevet forkastet af Underhuset.
I sidste ende har Overhuset dog vedtaget loven, men det sker ikke uden protester fra de medlemmer, der repræsenterer de EU-positive partier.
Lord Lea af Crondall fra Labour kalder loven "den korteste selvmordsnote i historien", skriver BBC.
Modsat siger lord Pearson fra det EU-skeptiske Ukip, at "suveræniteten ligger hos befolkningen", hvorfor loven bør vedtages.
Sagen kort
- •
Det er den britiske højesteret, der, efter den britiske folkeafstemning hvor briterne stemte for at forlade EU, har besluttet, at det krævede parlamentets godkendelse at forlade EU.
- •
Theresa May har hele tiden slået fast, at hun vil følge resultatet af folkeafstemningen og arbejde for en fuld udmeldelse af EU.
- •
Hun ventes at aktivere artikel 50 i slutningen af marts.
- •
Fra aktiveringen af artikel 50 er der en deadline på to år for at forhandle betingelserne for en udmelding af EU.
/ritzau/