12 russiske efterretningsofficerer er blevet tiltalt for at have hacket Demokraternes computernetværk, da Hillary Clinton var præsidentkandidat i 2016. Det oplyste det amerikanske justitsministerium fredag aften dansk tid.
Og siden har flere amerikanske medier spekuleret i, om mødet mellem USA's præsident Donald Trump og Ruslands præsident Vladimir Putin på mandag i Helsinki ville blive aflyst.
Men det afkræfter Donald Trumps talskvinde, Sarah Huckabee Sanders, skriver BBC.
- It's on (Det er på red.), siger hun.
Også Rusland oplyser, at mødet vil finde sted på trods af de nye tiltaler.
- Vi betragter Trump som forhandlingspartner. Vores gensidige forhold er meget dårligt. Vi er nødt til at begynde at gøre det bedre, siger Putins udenrigspolitiske rådgiver Yuri Ushakov ifølge BBC.
Rusland mener ikke, at der er nogen beviser bag tiltalen mod de 12 mænd. Det russiske udenrigsministerium kalder det i en meddelelse for et bevidst forsøg på at ødelægge atmosfæren forud for mødet mellem de to præsidenter.
Informationer om en halv million vælgere
Det er en storjury i USA bestående af mindst 12 civile borgere, der har haft til opgave at undersøge, om der er tilstrækkeligt grundlag for at rejse tiltale i en sag.
Ifølge vicejustitsminister Rod Rosenstein har russerne hacket valgsystemet og stjålet informationer om en halv million vælgere.
- Internettet lader udenlandske modstandere angribe amerikanere på nye og uventede måder, sagde han på et pressemøde fredag aften dansk tid ifølge Reuters.
Nogle af dem skulle have udgivet sig for at være amerikanske statsborgere og kommunikeret med personer i Donald Trumps kampagnestab, der ikke vidste, hvem de stod over for. Vicejustitsministeren oplyste på mødet, at russerne skabte falske profiler på internettet for at offentliggøre de stjålne informationer i begyndelsen af juni 2016.
De anklagede havde installeret software for at spionere mod brugere og læse deres e-mails.
Foreløbigt ingen forbindelse til amerikanere
De nye tiltaler er en del af undersøgelsen af forholdet mellem Rusland og kampagnen bag den daværende præsidentkandidat Donald Trump.
Men den amerikanske vicejustitsminister oplyser ifølge Reuters, at der ikke er beviser for, at nogen amerikanere har været i bevidst kontakt med de 12 russiske efterretningsofficerer.
Forholdet mellem Donald Trump og Vladimir Putin har været i fokus lige siden de amerikanske efterretningstjenester sidste år slog fast, at den russiske regering blandede sig i præsidentvalget i USA i 2016, og at deres mål var at få Donald Trump valgt.
Det er tredje gang, at de to ledere mødes.
Deres første møde fandt sted under G20-topmødet i Hamborg, Tyskland, sidste sommer, og det andet fandt sted i november sidste år, da de mødtes til APEC-topmødet i Vietnam.