Rohingyaer fanget i flygtningelejre i Bangladesh

Bangladesh har begrænset bevægelsesfriheden for de op mod 400.00 rohingya-muslimer, der er flygtet over grænsen fra Myanmar.

FN har tidligere på ugen sagt, at det, rohingya-mindretallet i Myanmar udsættes for, ligner etnisk udrensning. (Foto: © MOHAMMAD PONIR HOSSAIN, Scanpix)

Myndighederne i Bangladesh er under massivt pres, efter at en massiv strøm af flygtninge er vandret ind over grænsen fra Myanmar.

Flere end 400.000 rohingya-muslimer er den seneste måned flygtet fra Myanmar, hvor forskellige menneskerettigheds- og nødhjælpsorganisationer anklager myndighederne for at brænde landsbyer ned og henrette civile på flugt.

For at holde styr på de mange flygtninge har politiet i Bangladesh valgt at indskrænke deres bevægelsesfrihed, skriver BBC.

Rohingyaerne må ikke opholde sig andre steder, end hvor myndighederne har anvist dem. De må heller ikke opholde sig hos familie, hvis de har det i Bangladesh.

Politiet har også opfordret chauffører til ikke at køre med flygtninge og udlejere til ikke at leje boliger til dem, så de ikke forsvinder ud af myndighedernes søgelys.

Langt størstedelen af flygtningene bor nu i flygtningelejre i Bangladesh i og omkring Cox's Bazar, hvor man kæmper med mangel på mad, drikke og medicin.

FN har tidligere på ugen sagt, at det, rohingya-mindretallet i Myanmar udsættes for, ligner etnisk udrensning. Militæret i Myanmar siger på den anden side, at man blot svarer igen på angreb fra militante muslimer.

  • Nødhjælpsorganisationer kæmper med at få nok hjælp frem til de hundredtusindvis af rohingya-flygtninge. (Foto: © Abir Abdullah, Scanpix)
  • Lokalbefolkningen i Cox's Bazar hjælper myndighederne med at dele nødhjælp ud til flygtningene. (Foto: © MOHAMMAD PONIR HOSSAIN, Scanpix)
  • Kvinder og børn har efterhånden boet flere uger i flygtningelejre, efter de er flygtet fra Rakhine-provinsen i det nordlige Myanmar. (Foto: © MOHAMMAD PONIR HOSSAIN, Scanpix)
  • Mange børn og unge er flygtet uden deres forældre til flygtningelejre i Bangladesh som her i Tangkhali, Ukhiya. (Foto: © Abir Abdullah, Scanpix)
1 / 4

Nye lejre på vej

Mens rohingyaerne bliver ved med at komme ind over grænsen, forsøger myndighederne i Bangladesh og nødhjælpsorganisationer at finde nye løsninger på flygtningepresset.

Ifølge det lokale medie Bangladesh's Daily Star er man i gang med at bygge nye lejre i Cox's Bazar på et otte kvadratkilometer stort område.

Over de næste ti dage vil man også bygge 8.500 midlertidige toiletter og 14 midlertidige lagre.

Imens man i Cox's Bazar kæmper med flygtningene, vokser den diplomatiske kløft mellem Bangladesh og Myanmar. Myndighederne i Bangladesh anklager Myanmar for at have krænket deres luftrum med militære droner og helikoptere tre gange den forgangne uge.

Det forventes, at premierministeren i Bangladesh, Sheikh Hasina, vil have FN til at lægge yderligere pres på Myanmar under FN's Generalforsamling senere i dag.

FN's generalsekretær, António Guterres, har allerede krævet øjeblikkelig handling i Myanmar.