Selv om 25-årige Enes Ciftci er født og opvokset i Danmark, skal han forlade landet og rejse til Tyrkiet.
Det har Østre Landsret netop afgjort.
Enes Cifti er dømt for at lade sig hverve af Islamisk Stat, og derfor skal han seks år bag tremmer og have frataget sit statsborgerskab.
Sagen er speciel, siger DR’s retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe.
- Det er kun anden gang, at statsborgerskabet er taget fra en dansker på grund af kriminalitet, så det er værd at bemærke.
Den første var dansk-marokkaneren Said Mansour, der kendes som boghandleren fra Brønshøj.
- Derudover er det første gang, at statsborgerskabet er taget fra en person, der er født og opvokset her i landet. Det er første gang, at en dansk syrien-kriger mister sit statsborgerskab, siger Trine Maria Ilsøe.
- Han er endda alene dømt for at have tilsluttet sig terrororganisationen Islamisk Stat. Han er ikke dømt for at have begået en konkret terrorhandling.
Gode chancer for Højesteret
Den 25-åriges forsvarer, Michael Juul Eriksen, har allerede meddelt, at man vil forsøge at få sagen for Højesteret, og der er gode chancer for at føre sagen videre, vurderer Trine Maria Ilsøe.
Hun forklarer, at de kan søge Procesbevillingsnævnet om lov til at indbringe den del af sagen, der handler om statsborgerskab og udvisning, for tredje instans - nemlig Højesteret.
- Eftersom byret og landsret kom frem til to forskellige resultater, er det sandsynligt, at sagen går videre til Højesteret, siger hun.
Michael Juul Eriksen spår også sagen gode chancer, fordi den kan danne præcedens for lignende sager.
I øjeblikket sidder en række unge danskere sigtet for at have overtrådt nøjagtig den samme bestemmelse, og bliver de tiltalt, vil anklagemyndigheden sandsynligvis komme med de samme argumenter.
- Det er dog vigtigt at huske, at afgørelser om statsborgerskab og udvisning altid er meget konkrete og skal vurderes i forhold til menneskerettighederne, siger Trine Maria Ilsøe.
Myndigheder skal også godkende udvisning
Men selv om Enes Cifti har mistet sit statsborgerskab, er det ikke givet, at han bliver sendt på et fly til Tyrkiet.
Mister han sit statsborgerskab, skal udlændingemyndighederne først derefter afgøre, om han kan udsendes af Danmark.
- Said Mansour er stadig i Danmark på tålt ophold. Hvad, der kommer til at ske i denne sag, afhænger af, hvad myndighederne kommer frem til, efter Enes Cifti har afsonet sin straf, forklarer Trine Maria Ilsøe.