Egentlig skulle Paul Ryans pressekonference ikke have handlet om Donald Trump. Formanden for Repræsentanternes Hus havde inviteret pressen til sin ugentlige briefing for at tale om Republikanernes bud på en skattereform, men det var tydeligvis ikke derfor, at størstedelen af journalisterne var mødt op.
De affyrede i stedet en salve af spørgsmål om Trump, hans fyring af FBI-chefen James Comey og forholdet til præsidentens tidligere sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn.
Republikaneren advarede mod at træffe forhastede beslutninger på grund af medierne og advarede også imod spin.
- Vi har brug for fakta. Der er tydeligvis mange folk, der gerne vil skade præsidenten, sagde Paul Ryan.
Ryan vil høre mere fra Comey
Den seneste udvikling i sagen om Donald Trumps mulige russiske forbindelse stammer fra New York Times, der har beskrevet, hvordan Donald Trump angiveligt bad daværende FBI-chef James Comey om at droppe en undersøgelse af den tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og hans forbindelse til Rusland.
Men hvad der skete på mødet mellem Donald Trump og daværende FBI-chef James Comey, vil Paul Ryan høre fra hestens egen mund.
- Jeg er sikker på, at vi gerne vil høre fra Mr. Comey, hvis det skete, som han angiveligt beskriver: Hvorfor handlede han så ikke dengang? Der er mange ubesvarede spørgsmål.
Paul Ryan forsikrede også journalisterne om, at undersøgelserne af den angivelige Ruslands-forbindelse stadig kører på fuldt blus, men havde ellers ikke mange kommentarer.
- Men vi har en pligt til at føre kontrol, uanset hvilket parti der sidder i Det Hvide Hus, sagde Ryan.
Sagen har fået såvel Demokrater som Republikanere til at forlange en uddybende forklaring fra James Comey.
Demokraterne kræver uvildig undersøgelse
Kort efter pressekonferencen var Demokraterne opstillet foran journalister. Her forlangte medlemmer af Kongressen en uvildig undersøgelse, som de vil have til afstemning. Kun to republikanere har i skrivende stund skrevet under, og et flertal i Repræsentanternes Hus skal skrive under, før den uvildige undersøgelseskommission bliver en realitet.
I dag stod demokraten Al Green fra Repræsentanternes Hus også som den første frem og forlangte en rigsretssag.
Samtidig med Comey-sagen er Donald Trump lige nu også under beskydning, fordi han ifølge The Washington Post delte tophemmelige informationer med den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, og den russiske ambassadør, Sergej Kislyak.
At Donald Trump og shitstorm nævnes i samme åndedrag er ikke noget nyt, men skal man tro iagttagere og kommentatorer, så kan det seneste stormvejr gå hen og ende galt for USA's 45. præsident. Flere Republikanere presser nu nemlig også på for at komme til bunds i sagen.
Blandt andet Jason Chaffetz, formand for den komité i Repræsentanternes Hus, der holder opsyn med regeringen. Han har bedt om at få udleveret alle memoer i sagen, mens han også vil have James Comey til at vidne.
Spørger man DR’s internationale korrespondent, Steffen Gram, så er Donald Trump og hans administration ved at blive så stor en belastning, at Republikanerne frygter for midtvejsvalget i 2018, hvilket kan skabe stor intern modstand mod Trump. Den analyse kan du læse her.