For fire dage siden valgte de tyrkiske myndigheder at lukke grænsen til Syrien, og det kan i den grad mærkes hos de tusindvis af syrere, der lige nu prøver at flygte fra deres borgerkrigshærgede hjemland.
Det fortæller DR’s Mellemøst-korrespondent, Puk Damsgård, der befinder sig på den tyrkiske side af grænsehegnet.
- Jeg talte tidligere på dagen med nogle af dem, der sidder på den anden side, og desperationen vokser. Det syriske regime har i de seneste dage vundet indpas i den nordlige del af Syrien, og mange frygter, at regimet vil trænge længere nordpå, siger hun.
I de seneste dage har omkring 35.000 syrere fra byer som Aleppo og Azaz taget turen til grænsen.
- Der er ikke umiddelbart udsigt til, at flygtningestrømmen aftager, siger hun.
Tyrkiet har hidtil ført en såkaldt åben-dør-politik, og flere end 2,5 millioner syrere er i de seneste år blevet lukket ind i nabolandet.
Men ifølge Puk Damsgård står den tyrkiske regering med nogle andre dilemmaer end tidligere, og derfor har den valgt at lukke for grænsen.
Tyrkiet har lovet EU-landene, at man vil prøve at begrænse strømmen af flygtninge, der kommer til Europa. Landet vil til gengæld få milliarder af kroner i støtte fra EU.
- Den lokale guvernør siger, at Tyrkiet kan håndtere 100.000 flygtninge på den syriske side af grænsen. Men presset på Tyrkiet vil utvivlsomt vokse, hvis flygtningene pludselig ender i ildkamp eller bliver bombet, siger DR-korrespondenten.