- Det er tydeligt, at Alternative für Deutschland bør overvåges af efterretningstjenesten.
Generalsekretær for de tyske socialdemokrater SPD, Lars Klingbeil, er klar i spyttet efter onsdagens angreb i Frankfurt-forstaden Hanau, der kostede ni personer livet.
Angrebet, der efterforskes som højreekstremistisk terror, skete klokken 22 onsdag aften, da en 43-årig tysker først åbnede ild mod en vandpibecafé og siden en kiosk, inden han på sin bopæl skød sin mor og derefter sig selv.
Ifølge generalsekretæren har Alternative für Deutschland - AfD - været med til at "bevæbne gerningsmanden", siger han til Frankfurter Allgemeine.
- Dette parti har de seneste måneder og år forgiftet vores samfund, fortsætter Lars Klingbeil, der håber, at overvågningen af AfD vil blive vedtaget hurtigt.
Muhammed Beyazkindir var på vandpibebar med nogle bekendte, da en mand begyndte at skyde. Hør, hvordan han oplevede angrebet i videoen.
AfD: En syg mands værk
Det er ikke kun socialdemokrater, der retter kritik mod AfD, der anklages for at have tidligere nynazister blandt partiets frontfigurer.
- AfD's politiske våben er had, lyder det fra De Grønnes Cem Özdemier, der opfordrer det politiske Tyskland til at ekskludere AfD efter onsdagens angreb.
Flere vil dog mene, at det allerede er tilfældet - AfD har alvorlige problemer med at få reel indflydelse i tysk politik.
Seneste eksempel på dette ligger få uger tilbage, da den nyerklærede delstatspræsident i Thüringen Thomas Kemmerich blev valgt til posten med støtte fra AfD.
En beslutning som kansler Angela Merkel kaldte "utilgivelig" og kort efter måtte Kemmerich trække sig mindre end 24 timer efter, han blev valgt.
AfD's partileder, Jörg Meuthen, afviser, at partiet via dets holdninger og udtalelser omkring indvandring skulle have gødet jorden for racisme-drevne angreb som det i Hanau.
- Der er hverken tale om venstre- eller højrerelateret terror, dette er alene resultatet af en syg mands værk, siger han.
Dette bakkes op af en anden AfD-leder, Alexander Gauland, der ikke mener, at AfD kan holdes ansvarlig for angrebet i Hanau.
Korrespondent: Tyskland har indset akut problem
Angrebet i Hanau er desværre langt fra det eneste tilfælde af angreb, der ser ud til at være motiveret af racisme og antisemitiske holdninger.
Det er ikke mere end fire måneder siden, at en person skød og dræbte to personer i forbindelse med et angreb på en synagoge i byen Halle. Gerningsmanden, som ønskede at angribe jøder, livestreamede angrebet.
Og i juni sidste år blev den tyske politiker Walter Lübke, der gik ind for at åbne Tysklands grænser for indvandring, likvideret af en formodet nynazist.
Ifølge DR's korrespondent i Tyskland, Michael Reiter, virker ondagens angreb i Hanau til at have været dråben, der har fået bægeret hos tyske politikere til at flyde over.
- Det er som om, at filmen knækkede i forgårs. Det virker til at stå klart for de tyske politikere, at man står med et voksende, akut problem med højreekstremisme, der ikke går væk af sig selv.
Udover dødelige angreb afdækkes der i disse år samtidig sager om højreekstremisme i tysk politi og militær.
Så sent som i januar i år vurderede de tyske myndigheder, at mindst 500 soldater i det tyske militær mistænkes for at være højreekstremister.
- Det er ikke opspind eller noget fra en Hollywood-film, det er undersøgt af myndighederne. Og netop derfor vil indenrigsminister Horst Seehofer nu sætte ind mod disse strukturer, siger Michael Reiter.