Onsdagens angreb, der kostede 10 mennesker livet i den tyske by Hanau, er langt fra det eneste, hvor højreekstremistiske personer er gået til angreb i Tyskland.
Faktisk har Tyskland i årevis haft stigende problemer med højreradikale og nynazistiske grupperinger.
Det fortæller DR's tysklandskorrespondent Michael Reiter.
- Lige nu ser vi en voksende politisk polarisering i landet. Og vi ser en stigende mobilisering på de politiske yderfløje i tysk politik - især på højrefløjen.
- Vi er vidne til flere ekstremistiske overgreb og trusler om mord og vold mod politikere og asylansøgere, siger han.
10 attentater på en gang
Det er ikke mere end fire måneder siden, at en person skød og dræbte to personer i forbindelse med et angreb på en synagoge i byen Halle. Gerningsmanden, som ønskede at angribe jøder, livestreamede angrebet.
Og i juni sidste år blev den tyske politiker Walter Lübke likvideret af en nynazist.
Året før i 2018 blev den dengang 43-årige Beate Zschäpe idømt livstid for medvirken til 10 drab begået i en nynazistisk gruppe.
Samtidig har tysk politi to gange i år anholdt højreradikale grupperinger, som mistænkes for terrorplaner, hvor der blandt andre skulle angribes politikere og muslimer ved 10 attentater på en og samme tid.
- Vi er i en situation, hvor der også er et stigende antal planlagte og udførte aktioner fra den ekstreme højrefløj, fortæller Michael Reiter.
12.000 voldsparate
Og der er tilsyneladende nok at holde øje med for de tyske myndigheder.
Den tyske efterretningstjeneste vurderer, at der findes 12.000 voldsparate højreekstremister i landet.
30 af dem blev anholdt i september sidste år, hvor politiet fandt en dødsliste med cirka 25.000 navne og adresser på. Samtidig havde gruppen skaffet våben, ammunition og ligposer, samt kemikalier til hurtigere at kunne bortskaffe lig.
Mange af navnene på dødslisten var blevet fundet via politiets databaser, hvilket afslørede, at netværket havde kontakter dybt ind i det tyske politi og militær.
Og så sent som i januar i år vurderede de tyske myndigheder, at mindst 500 soldater i det tyske militær mistænkes for at være højreekstremister.
- Jeg er ret sikker på, at flygtninge- og migrantkrisen spiller en stor rolle for situationen i landet, siger Michael Reiter.
- Og den situation har partiet Alternative für Deutschland udnyttet til - ifølge kritikere - at gøde jorden for et stigende antal racistiske bemærkninger, som så igen ifølge kritikerne har fået flere personer til at tage sagen i egen hånd.
Ifølge flere tyske medier efterlod gerningsmanden til gårsdagens angreb et brev og en video, hvor han med afsæt i fremmedhad tager ansvar for angrebet.