Lørdag nat dansk tid blev de amerikanske grænser lukket for flygtninge og andre borgere fra syv overvejende muslimske lande.
Og allerede i dag kan medier over hele verden fortælle om konsekvenserne for de mennesker, der er blevet påvirket af det. Nogle af dem sad i fly på vej mod USA, da indrejseforbuddet trådte i kraft. De er nu strandet i amerikanske lufthavne.
Baggrunden for dagens historie er, at USA's nye præsident, Donald Trump, fredag underskrev et dekret, der forhindrer nye visumudstedelser til personer fra syv lande i Mellemøsten og Afrika.
Hvilken betydning dekretet helt konkret får, vides endnu ikke. Det, der er sikkert, er, at:
Flygtninge fra Syrien ikke må rejse ind i USA på ubestemt tid.
I fire måneder må ingen flygtninge fra andre lande rejse ind i landet, og i tre måneder må statsborgere fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan og Yemen heller ikke rejse ind i USA.
Formålet er ifølge Trumps egne ord at holde "radikale, islamistiske terrorister" ude af landet.
- Vi ønsker kun dem, som vil støtte vores land og elske vores folk, sagde han i går, efter han havde underskrevet dekretet.
Hvorvidt forbuddet også gælder for personer, der er indehavere af et såkaldt Green Card, som giver permanent opholds- og arbejdstilladelse i USA, er ifølge BBC uklar, da Green Cards ikke er udtrykkeligt nævnt i Trumps bekendtgørelse.
Derudover har loven skabt et juridisk limbo for personer, der er på vej ind i USA fra de berørte lande.
Irakere tilbageholdt i lufthavn
For eksempel er fem irakere og en statsborger fra Yemen lørdag blevet nægtet at komme om bord på et EgyptAir-fly fra Kairo i Egypten til New York, skriver Reuters.
Det hollandske flyselskab, KLM, oplyser til nyhedsbureauet AP, at det har stoppet syv passagerer fra at rejse til USA.
Iranerne er vrede. De vil de tage forholdsregler som gengæld for USA's visumforbud, meddeler det iranske udenrigsministerium i en erklæring ifølge Reuters.
Og i JFK Lufthavnen i New York sidder to irakiske flygtninge, som nu ikke får lov til at rejse ind i landet.
Den ene, Hameed Khalid Darweesh, har ifølge New York Times arbejdet på vegne af den amerikanske regering i Irak i 10 år. Den anden, Haider Sameer Abdulkhaleq Alshawi, kom til USA for at være sammen med sin hustru, der arbejder for en amerikansk entreprenør, skriver avisen.
De blev begge tilbageholdt i lufthavnen fredag aften, hvor de ankom på forskellige fly. De ankom altså samme dag, som Trump underskrev dekretet om indrejseforbud.
Ifølge New York Times har de to personers advokater ikke fået lov til at møde deres klienter.
- De to har gyldigt visa og legitime asylansøgninger, og de har allerede fået lov til at komme ind i USA. Nu bliver de ulovligt tilbageholdt, siger den ene advokat, Mark Doss til New York Times.
Hameed Khalid Darweesh blev tildelt et særligt immigrant visum den 20. januar, samme dag som Trump blev taget i ed som præsident.
I de seneste 10 år har han arbejdet for USA i Irak som tolk, ingeniør og entreprenør. Darweesh arbejdede som tolk for den amerikanske hær i i Baghdad og Mosul, skriver avisen.
Harweed Khalid Darweesh har dog - efter at denne artikel blev skrevet - fået lov til at forlade lufthavnen. Et billede på cbsnews.com viser en storsmilende Darweesh udenfor Teminal 4 sammen Nydia Velazquez og Jerrold Nadler, som er medlemmer af Repræsentanternes Hus.
Facebook og Google er bekymrede
Men indrejseforbuddet rammer også store internationale virksomheder som for eksempel Google og Facebook, der har medarbejdere fra de syv lande.
Google siger til BBC, at virksomheden er bekymret – for hos Google ser man indrejseforbuddet som en blokering for kommende talenter fra de syv berørte lande, der vil til USA for at arbejde for Google.
På Facebook skriver det sociale medies skaber, Mark Zuckerberg:
- Ligesom mange af jer, er jeg også bekymret over konsekvenserne af de seneste bekendtgørelser underskrevet af præsident Trump. Vi har brug for, at dette land er sikkert, men det skal vi gøre ved at fokusere på de mennesker, som faktisk er en trussel.
Artiklen er opdateret klokken 20:58 med sidste nyt om, at den ene af de to irakere, der blev tilbageholdt i JFK Lufthavnen, har fået lov til at forlade lufthavnen.