Klokken 7.55 søndag morgen sendte Nordkorea et ballistisk missil i retning af Det Japanske Hav.
Det er langt fra første gang, at Nordkorea ryster verdenssamfundet med sine tests af ballistiske missiler.
Her kan du danne et overblik med et udpluk af de seneste måneders missiltest.
16. oktober 2016
Ifølge både det amerikanske og sydkoreanske militær tester Nordkorea et ballistisk missil. Men forsøget går ikke som planlagt. Missilet eksploderer, inden det havde løftet sig fra affyringsrampen, oplyser Pentagon ifølge Reuters og AFP.
USA sender et klart signal til det nordkoreanske styre om, at man er parat til at bruge sine "udvidede afskrækkelsesmetoder".
9. september 2016
Nordkorea laver sin femte og formentlig kraftigste atomprøvesprængning. Sprængningens styrke måles til 5,3 på en skala fra 1-10 over jordskælvs styrke. Bombens styrke vurderes at være så stærk, at den ville kunne udslette et areal på størrelse med Nørrebro.
FN's Sikkerhedsråd fordømmer kraftigt Nordkoreas atomprøvesprængning og vil nu begynde at arbejde på at lave nye tiltag mod landet som konsekvens, skriver Reuters.
Mens Nordkorea fejrer sprængningen, bliver Sikkerhedsrådet i slutningen af november enige om at stramme grebet over for Nordkorea. Sanktionerne betyder blandt andet, at der vil blive blokeret for Nordkoreas kuleksport til Kina.
5. september 2016
Få timer efter et møde mellem Sydkorea og Kina ved G20 sender Nordkorea tre ballistiske missiler ud over havet.
23. august 2016
Nordkorea affyrer et ballistisk missil fra en ubåd ud for kysten, oplyser Sydkoreas militær ifølge nyhedsbureauet Yonhap.
FN's Sikkerhedsråd fordømmer Nordkoreas missilaffyringer og varsler "betydelige tiltag" mod det isolerede land, fremgår det af en fælles erklæring fra rådets 15 medlemmer, skriver AFP og Reuters.
At der er tale om en enstemmig udtalelse betyder, at Kina, Nordkoreas eneste allierede af betydning, også fordømmer testaffyringerne.
2. august 2016
Nordkorea affyrer et ballistisk missil fra den vestlige del af landet og ud i Det Japanske Hav ved den østvendte kyst.
21.juni 2016
Det sydkoreansken nyhedsbureau Yonhap rapporterer, at Nordkorea har skudt et missil ud over havet. Kilder siger til Yonhap, at der formentlig er tale om et såkaldt Musudan-missil.
Det bakkes op af USA.
Musudan-missil kan teoretisk tilbagelægge en distance, der gør det muligt for nordkoreanerne at ramme Japan og det amerikanske territorium Guam.
31. maj 2016
Nordkorea forsøger ifølge det sydkoreanske militær at affyre et missil, men affyringen går tilsyneladende ikke efter planen, siger Jeon Ha-gyu, talsmand for den sydkoreanske forsvarskommando.
27. april 2016
Ifølge nyhedsbureauet Yonhap i Sydkorea gøres der et forsøg på at affyre et Musudan-missil. Et nyt forsøg bliver gjort senere på dagen.
Knapt et par uger efter udtaler Nordkoreas leder, Kim Jong-un, at han ikke vil beordre landets militær til at anvende sine atomvåben, medmindre landets suverænitet bliver truet af andre af verdens atommagter.
16. marts 2016
Nordkoreas militær affyrer et ballistisk missil ud over havet i retning mod Japan. Det oplyser Sydkoreas forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet Yonhap. Ministeriet tilføjer, at der formentlig er tale om et Rodong-missil med en rækkevidde på 1.300 kilometer.
3. marts 2016
Nordkoreas militær affyrer seks kortrækkende missiler eller artillerigranater, og de lander i Det Japanske Hav. Det hævder det sydkoreanske forsvarsministerium ifølge det nationale nyhedsbureau Yonhap, skriver Reuters.
- Seks missiler, formentlig med en kaliber på 300 millimeter, blev affyret i nærheden af byen Wosnan, hvor Nordkoreas største flådebase ligger. De ramte alle ned i Det Japanske Hav efter at have tilbagelagt mellem 100 og 150 kilometer, siger Moon Sang-gyun, talsmand for Sydkoreas forsvarsministerium.
FN's daværende generalsekretær, Ban Ki-moon, kræver at Nordkorea stopper sine missilaffyringer.
7. februar 2016
Nordkorea affyrer som varslet en raket. En amerikansk embedsmand bekræfter, at USA har registreret en affyring af nordkoreansk raket, skriver Reuters. Nordkorea siger, at missilet skulle sende en satellit i kredsløb om jorden.
FN fordømmer Nordkoreas missilaffyring. Også Rusland fordømmer affyringen. Kristian Jensen (V), daværende udenrigsminister, siger, at missilaffyringen er 'endnu et klart brud på FN’s sikkerhedsrådsresolutioner, der forbyder Nordkorea at udvikle og teste ballistiske missiler'.
6. februar 2016
Nordkorea sender en tavs satellit i kredsløb.
Sydkorea stopper al industrisamarbejde med i Nordkorea som følge af satellitopsendelsen og atomprøvesprængningen den 6. januar 2016.
6. januar 2016
Nordkorea oplyser på statsligt tv, at landet med succes har gennemført en prøvesprængning af en brintbombe. Det skriver AFP og andre internationale nyhedsbureauer.
Japans premierminister, Shinzo Abe, betegner prøvesprængningen som "en alvorlig udfordring" og "en alvorlig trussel", og samme melding kommer fra Sydkorea.
Som reaktion vedtager FN's Sikkerhedsråd en resolution, der udvider de eksisterende sanktioner. Ifølge de nye sanktioner, der hovedsagelig er forhandlet på plads af USA og Kina, skal al gods ud og ind af Nordkorea nu inspiceres.