Flere familier har forladt den østlige del af den sønderbombede syriske by Aleppo gennem såkaldte humanitære korridorer, som russiske styrker har åbnet. Den østlige del af Aleppo bliver stadig kontrolleret af oprørsgrupper, og 300.000 civile er spærret inde i bydelen.
Samtidig er USA skeptisk overfor Ruslands militære indsats. Den amerikanske udenrigsminister John Kerry har udtalt, at det kan få konsekvenser for det russiske-amerikanske samarbejde, hvis de humanitære korridorer er et russisk kneb for at hjælpe regeringsstyrkerne med at overtage Aleppo.
Alliancerne og parterne i den syriske borgerkrig kan være svære at gennemskue. Her er et hurtigt overblik over nogle af de involverede i konflikten:
USA
Støtter: Moderate kræfter blandt de syriske oprørere.
Modstander: Islamisk Stat, andre islamiske grupper og Bashar al-Assads styre.
Indsats: USA leder en international koalition - indtil for nylig med dansk deltagelse - som bomber IS og andre islamistiske grupper i Syrien fra luften. Amerikanerne har desuden - uden succes - iværksat flere programmer for at træne og udruste moderate oprørere.
Rusland
Støtter: Syriens præsident Bashar al-Assad.
Modstander: Officielt kæmper de mod Islamisk Stat, men anklages også for at bombe andre modstandere af Bashar al-Assads styre.
Indsats: Rusland har længe leveret våben til regimet i Syrien, som man også har beskyttet mod sanktioner og andre indgreb ved at nedlægge veto i FN's Sikkerhedsråd. Mest markant gik russerne sidste år direkte ind i krigen og sendte jagerfly og soldater til Syrien og begyndte at bombe Assads fjender. Mandag blev en russisk helikopter skudt ned i Syrien, da det ifølge Rusland havde været på en humanitær opgave i Aleppo. Fem russere ombord blev dræbt.
Iran
Støtter: Bashar al-Assad og det syriske regime.
Modstander: Islamisk Stat og andre sunnimuslimske grupper.
Indsats: Iran har været det syriske styres stærkeste støtte, siden borgerkrigen begyndte i 2011. Iranerne har ydet militær støtte, sendt våben, forsyninger og økonomisk støtte til landet siden borgerkrigens start. Iran har ligeledes støttet Assads hær med hundredvis af militære rådgivere.
Tyrkiet
Støtter: Den USA-ledede koalition, og i forlængelse deraf moderate kræfter blandt de syriske oprørere.
Modstander: Assad-styret, kurdiske militser med forbindelse til det forbudte PKK og Islamisk Stat.
Indsats: Tyrkiske kampfly har bombet kurdiske mål og IS, primært i det nordlige Syrien. Tyrkiet har samtidig stillet sine baser til rådighed for amerikanske kampfly, ligesom landet har haft soldater i ildkamp med krigere fra Islamisk Stat på tværs af grænsen til Syrien.
Saudi-Arabien
Støtter: Oprørsstyrker inde i Syrien og den USA-ledede koalition.
Modstander: Bashar al-Assads styre
Indsats: Saudi-Arabien støtter de syriske oprørere og har samtidig foretaget bombeflyvninger mod IS i Syrien. Saudi-Arabien har truet med at skrue op for forsyningen af våben og anden støtte til de syriske oprørere, hvis Bashar al-Assad bliver ved magten, som Rusland ønsker.
Kilder: New York Times, The Independent og Reuters