OVERBLIK Her er ofrene for terrorangrebet i Belgien

- Jeg glæder mig til at se dig, skrev en nyforelsket, ung fyr, der var på vej hen til sin kæreste. Det var sidste sms, kæresten modtog fra ham. Her er historien om ham og mange af de andre, der omkom i terrorangrebet mod Bruxelles.

Justin Shults (30) og hans kone Stephanie Shults (29) var blandt ofrene i terrorangrebene i Bruxelles 22. marts. (Foto: © handout, Scanpix)

Et tysk, forelsket par på vej på en forsinket bryllupsrejse.

En peruviansk mor til tre-årige tvillingedøtre på vej til sin fars begravelse.

En britisk far til en syv-årig dreng, der netop havde forsikret familien om, at han var okay efter angrebet i Zaventem-lufthavnen.

Alle er nu døde og har efterladt familier og venner i sorg.

Personer fra 40 forskellige nationer blev ramt af terrorangrebene i Bruxelles, hvor selvmordsbombere angreb lufthavnen og en metrostation i Belgiens hovedstad i tilsyneladende koordinerede angreb.

Angreb, som terrorgruppen Islamisk Stat har taget ansvar for.

Belgisk politi sagde lørdag eftermiddag, at det kan tage flere uger at sætte navn på de flere end 30 omkomne. Mange af ofrene er så slemt tilredte, at arbejdet med at identificere dem er yderst vanskeligt. Flere er sprængt i smådele og kan kun identificeres ved dna-prøver eller tandundersøgelser.

Her er ofrene, som indtil nu er bekræftet døde:

Lufthavnen i Bruxelles kort efter eksplosionerne. Rejsende har søgt dækning, og sårede venter på hjælp. (Foto: © handout, Scanpix)

Lufthavnen: Nyforelsket fyr, mor til tvillinger og tidligere ambassadør

Mor var i røret

Sascha Pinczowski (26) og Alexander Pinczowski (29) var søster og bror og børn af en hotelejer. De stod i indcheckningskøen hos Delta Airlines, da selvmordsbomberne udløste deres bælter. Med på telefonen var deres mor, da forbindelsen blev brudt, og røgen begyndte at stige op fra lufthavnen i Bruxelles.

De to søskende boede i Belgien, men de holdt begge af at opleve verden og havde blandt andet boet i Grækenland, Tyrkiet, Tyskland New York. Hun talte fem sprog og havde været praktikant hos Unicef.

Tirsdag den 22. marts var de på vej tilbage til New York, hvor Alexander Pinczowski skulle mødes med sin forlovede, som han havde kendt i fem år. Sascha Pinczowski skulle tilbringe weekenden hos nogle venner. Sammen skulle de til et bryllup i North Carolina.

Sasha Pinczowski havde tidligere advaret mod at dæmonisere muslimer med begrundelsen om, at det bidrager til at øge rekrutteringen af ekstremister. På Facebook postede hun i november et indlæg om at ”uvidende folk, som spreder antimuslimske meninger og propaganda ikke gavner andre end IS”.

Alexander Pinczowski var desuden forlovet med Cameron Cain, der er datter af den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark James P. Cain.

I grafikken kan du få et overblik over, hvor og hvornår angrebene fandt sted. (Foto: © Grafik Ninni Munch Pettersson, DR Nyheder)

- Jeg glæder mig til at se dig

Bart Migom (21) fra Belgien var på vej hjem til sin 21-årige kæreste, da han blev dræbt af bomberne i lufthavnen. De havde været kærester i fem måneder, så det var ganske nyt.

Han skrev til hende, at han sad i toget og glædede sig meget til at se hende.

- Jeg talte med ham for sidste gang i telefonen, før han tog toget til lufthavnen. Han lovede at give besked, når han var kommet trygt frem. Derefter har jeg ikke hørt fra ham, fortalte kæresten, Emily Eisenman, til CNN.

- De seneste to dage har været de værste i mit liv.

Den unge fyr havde netop checket ind, da terroristerne få meter fra ham detonerede bomberne.

Faren kommunikerede også med sin søn kort før bombeangrebene. Faren fik en besked, hvor der stod, at han ikke skulle bekymre sig, og at sønnen var ankommet til Zaventem-lufthavnen.

Mor var på vej hjem fra lufthavnen

Fabienne Vansteenkiste (51) fra Belgien arbejdede i lufthavnen som bagageassistent. Hun havde netop fået fri fra arbejde, da bomberne eksploderede. Pårørende meldte hende savnet på Facebook, men hendes familie har nu bekræftet, at hun blev dræbt i angrebet.

Hun var mor og mormor til to små børnebørn.

Forsinket bryllupsrejse

Jennifer Scintu Waetzmann (29) og hendes mand Lars Waetzmann (30) var på vej på en forsinket bryllupsrejse i New York, da bomberne ramte dem i lufthavnen. De boede sammen i Aachen i Tyskland. Jennifer Scintu Waetmann var tysk-italiener og arbejdede for en tekstilvirksomhed, og i sin fritid trænede hun et lokalt håndboldhold. Hendes mand, Lars Waetzmann, blev såret i angrebet, men overlevede. Jennifers onkel har fortalt, at manden lå i koma efter angrebet.

Adelma Marina Tapia Ruiz, hendes mand og hendes to drenge.

Leg med far reddede tvillingepiger

Adelma Tapia Ruiz (37) fra Peru var kok og drømte om at åbne en restaurant i Bruxelles.

Hun havde boet i Bruxelles i næsten ni år. Den tirsdag skulle hun til New York sammen med sine tre-årige tvillingepiger, Maureen og Alondra, for at deltage i sin fars begravelse. Hendes mand, Christopher Delcambe, der fulgte sin familie i lufthavnen, blev såret i eksplosionerne. Han endte på hospitalet med tvillingerne, der også overlevede bomberne. De tre reddede formentlig livet, fordi de var gået udenfor for at lege.

På Facebook har tvillingepigernes onkel efterfølgende skrevet:

- Det er svært at forstå, at skæbnen har revet en væk, man elsker, men endnu sværere at tro, at hun ikke er iblandt os længere, fordi denne familietragedie har banket på vores dør. Tidligt i morges i lufthavnen i Bruxelles døde min søster Adelma Tapia i et terrorangreb. Hun kunne ikke overleve det jihad-angreb, som vi aldrig vil forstå.

Enlig mor på vej til begravelse

Elita Weah (41) fra Holland skulle til begravelse hos en slægtning i USA. Hun boede i byen Deventer i Holland, men var flygtet fra borgerkrigen i Liberia 20 år tidligere. Hun var én af otte søskende, der er spredt over hele verden. Hendes bror Oscar, der bor i New York, postede et billede af søsteren i afgangshallen i Zaventem, lige før angrebet fandt sted. Elita Weah var enlig mor og efterlader sig en datter på 13 år.

Billedet her postede Stephanie Shults på sin Facebook-side i maj. Til venstre for hende er hendes mand Justin Shults. Begge blev dræbt i angrebet. (Foto: © handout, Scanpix)

Rejste til Bruxelles for at lede

Justin Shults (30) og hans kone, Stephanie Shults (29), blev bekræftet døde henholdsvis lørdag og søndag. Begge var amerikanere, men boede i Belgien. Stephanie Shults' mor havde lige sat parret af og vinket farvel i lufthavnen, da bomberne eksploderede.

Begges familier rejste til Belgien i forsøget på at finde dem, da de ikke kunne komme i kontakt med dem.

- Justin har ønsket, at jeg kom til Bruxelles for at besøge ham, men det var ikke på denne måde, at jeg ønskede at komme på besøg, sagde Justin Shults mor, Sheila Shell, torsdag til CBS News.

Tidligere ambassadør

Andre Adam (79) var tidligere belgisk ambassadør i USA i 1990'erne og sit lands faste repræsentant ved FN-hovedkvarteret. Han havde også haft diplomatiske poster i både Storbritannien, Cuba, Den Demokratiske Republik Congo og Algeriet. Hans kone Danielle Adam døde også i angrebet. Ægteparret var begge belgiere, men boede i Larresingle i Sydfrankrig og skulle med et fly til Miami.

- Min mor var ved at checke ind

Lørdag aften bekræftede de svenske myndigheder, at en svensk kvinde i 60'erne var blevet identificeret. Det tog fire dage. Hun blev fundet i nærheden af indchecknings-skrankerne i lufthavnen i Zaventem.

Kvinden var bosiddende i Sverige og var i Zaventem for at flyve hjem. Hendes datter har fortalt til den svenske avis Expressen, at hun mener, at hendes mor var ved check-in til Brussels Airlines til Bromma lufthavn, da selvmordsbomberne detonerede sprængstofferne.

Sårede fra eksplosionen på Maelbeek metrostation bliver båret op og behandlet på fortovet. (Foto: © Jeppe Juul, DR Nyheder)

Ofrene i metroen: En ung svensker, far til 7-årig og muslimsk idrætslærer

- Min datter er DØD

Søndag bekræftede det svenske udenrigsministerium, at endnu en svensk kvinde var blevet dræbt i Bruxelles. Den 30-årige My Atlegrim var fra Umeå i det nordlige Sverige. Hun var på metrostationen Maelbeek i Bruxelles, da selvmordsbomben eksploderede.

- Min datter My Atlegrim er DØD. Jeg og min søn fik meddelelsen fra UD (det svenske udenrigsministerium, red.) via politiet i Umeå lige før midnat lørdag aften. Hun var blevet identificeret et par timer tidligere på et militærhospital i Bruxelles. Det er hvad vi ved og har brug for at vide for at føle os sikre, skriver My Atlegrims mor i en sms til Expressen.

Iværksætter på vej til Slovenien

Kinesiske Deng - eller Frank, som han også blev kaldt - Jingquan blev dræbt på metrostationen tirsdag. Frank Jingquan var entreprenør og havde startet sin egen it-virksomhed. Han var fra Shenzhen i det sydlige Kina og var på vej til Slovenien, da bomberne eksploderede.

"Vores kærlighed til Bruxelles er stærkere end terror". Et ungt par skilter med stærke ord ved mindehøjtideligheden i Bruxelles 24.marts. (Foto: © Philippe Huguen, Scanpix)

- Jeg er tryg

David Dixon (53) var en programmør fra Nottingham. Han boede i Bruxelles og tog ofte metroen på arbejde.

Da bomben i metroen dræbte David Dixon, havde han netop sendt en sms til sin tante om, at han var tryg efter angrebene i lufthavnen.

Han boede sammen med sin samlever Charlotte Sutcliffe og sin 7-årige søn. Charlotte Sutcliffe kørte fra sygehus til sygehus og ledte efter ham tirsdag. Storbritanniens premierminister, David Cameron, har nu bekræftet, at David Dixon er blandt ofrene.

Ung belgier efter medstuderende i chok

Tirsdag morgen var Leopold Hecht (20) fra Belgien på vej til studiet med metro, da han blev ramt af en bombe i Maelbeek-metroen. Hans navn var et af de første til at blive kendt, da universitetet bekræftede, at han var blandt ofrene.

Han gik på andet år på jurastudiet, som er kendt for at være blandt de bedste i Bruxelles. Torsdag mindede universitet Leopold Hecht, og hans medstuderende holdt et minuts stilhed for ham og de andre ofre.

- Det kunne have været mig. Jeg tager metroen hver dag, jeg studerer jura her ligesom ham. Terroren er pludselig kommet meget tæt på. Jeg føler mig ikke længere sikker, siger hans medstuderende Claudia Gil til Aftenposten.

- De, der kendte ham godt, er hårdt ramt - de er i chok. Det er meget svært for dem, siger Akhdeniz Sema, som studerer økonomi på samme universitet.

Hundredvis af mennesker var 24. marts samlet ved et blomsterhav foran børsen i Bruxelles for at mindes ofrene fra det tredobbelte terrorangreb i byen. (Foto: © Philippe Huguen, Scanpix)

Naboen sprængte i luften

Oliver Delespesse (45) fra Belgien arbejdede ikke langt fra metrostationen Maelbeek på Fédération Wallonie i Bruxelles. Arbejdsgiveren har bekræftet hans død på sin Facebook-side.

- Jeg elsker dig

Italienske Patricia Rizzo (48) var oprindeligt fra den lille by Calascibetta på Sicilien. Hun arbejdede for Det Europæiske Forskningsråd.

Rizzo begyndte at arbejde i Belgien allerede i 1988 som sekretær. Hun flyttede tilbage til Italien i flere år, men vendte tilbage til Bruxelles i 2008. Rizzo var blandt ofrene for bomben, der gik af i metroen. Det skrev det italienske udenrigsministerium fredag aften. Hun efterlod sig en søn.

Hendes fætter, Massimo Leonora, bekræftede på Facebook hendes død med en sidste hilsen:

- Kære venner. Først, tak for jeres støtte og hjælp fra flere lande. Desværre er Patricia ikke længere iblandt os. Det er hårdt, lød det.

- Pat, jeg savner dig. Vi savner dig. Jeg elsker dig, skrev han efterfulgt af et hjerte.

Najim Laachraoui og Ibrahim el-Bakraoui stod bag angrebene i Zaventem-lufthavnen i Bruxelles. Manden til højre formodes at være Fayçal C. Han blev anholdt i en politirazzia torsdag.

- Hun repræsenterede Islams sande værdier

Loubna Lafquiri fra Belgien var en idrætslærer på en muslimsk skole i Bruxelles. Hendes søster har bekræftet, at hun var blandt de omkomne i metroen. Hun var "revet fra familien af kujoner," skrev hun på Facebook.

Lafquiri var født i Bruxelles, og hendes forældre var oprindeligt fra Marokko. Hun var gift og havde tre sønner.

- Hun repræsenterede de sande værdier i islam, generøsitet og omsorg, har rektoren på skolen, hvor hun arbejdede, fortalt til CNN.

Pårørende fra hele verden savner stadig deres kære. De belgiske myndigheder har sagt, der kan gå op til tre uger, før alle ofrene er identificeret. På sociale medier og andre steder på nettet - blandt andet på Brussels Missing på trello.com - efterlyser familie og venner til savnede efter Bruxelles-terroren fortsat deres pårørende.

Kilder: New York Times, CBS News, Aftenposten, Expressen, CNN, The Guardian, Le Soir, BBC og AP.