Med bløde pinde og bare hænder maler medlemmer af Mura-stammen unge som gamle med orange farve. På kinderne, over næsen, panden, på brystet og maven.
Hovederne bliver prydet med flettede naturpandebånd. Enkelte tager bastskørter på. Så finder de deres buer og pile frem - og spyd - og går i junglen - klar til kamp. Kamp for at beholde deres land i Amazonas jungle.
Mura-folket er en af de stammer af oprindelige folk for hvem, Amazonas er mere end en regnskov.
Det er deres hjem.
- For hver dag, der går, ser vi ødelæggelserne brede sig: Skovrydning, invasion og træfældning. Vi er ulykkelige over, at skoven dør for hvert øjeblik, der går. Vi mærker klimaforandringerne, og verden har brug for skoven. Vi har brug for den. Og vores børn har brug for den, siger en af stammens ledere, Andech Wakana Mura, til Reuters.
Nu kan du se ødelæggelsen
Der er 15.000 af dem, og ganske tæt på deres landsby i Amazonas-staten er et område på størrelse med flere fodboldbaner blevet ryddet - man kan se sporene fra de store maskiner i jorden.
- Du kan se træernes spildte liv her. Alle de her træer havde et liv. De havde alle brug for at leve, hver på sit sted. Nu kan du se ødelæggelsen - det er den hvide mands mål at gøre det færdigt. Vores mål er at beskytte vores område, natur, træer og dyr, siger Andech Wakana Mura.
Skovrydning til fordel for landbrug og minedrift er et stort problem i Amazonas, der kaldes "verdens lunger". Ifølge The Economist er 800.000 kvadratkilometer af Brasiliens oprindelige 4.000.000 kvadratkilometer regnskov forsvundet.
Og en "nem" måde at få skoven ryddet på er ved at brænde den af.
Det er det, der sker i ekstrem grad for tiden. På grund af årstiden er det normalt med skovbrande, men i år er der registreret over 73.000 skovbrande i Amazonas - næsten dobbelt så mange som sidste år. Siden torsdag er mere end 10.000 nye brande påsat.
Se de nyeste billeder af den brændende skov herunder.
Der bor ifølge de officielle oplysninger omkring en million oprindelige folk fordelt på 500 stammer i Amazonas. Langt de fleste har kontakt til omverdenen og lever et liv, hvor det oprindelige og moderne går hånd i hånd. Men der er også stammer, der lever langt fra andre mennesker.
Amnesty: Amazonas er mere end verdens lunger
Uanset hvor og hvem, de er, så lider de, fastslår Amnesty International.
- For resten af verden, som spørger sig selv, hvad de kan gøre for at beskytte Amazonas, er beskyttelsen af de oprindelige folks menneskerettigheder nøglen til at forhindre yderligere skovrydning, skriver Amnestys generalsekretær Kumi Naidoo i en kommentar.
- Vi skal stå sammen om de oprindelige samfund og ledere i Amazonas-regionen - fra Brasilien til Ecuador og videre. For dem er Amazonas mere end verdens lunger. Det er deres hjem, lyder det.
Vil kæmpe til sidste bloddråbe
I over 20 år har Mura-folket kæmpet for at få skovområdet omkring deres landsby omdannet til et officielt reservat, hvor de kan bo i fred uden frygt for fremtiden.
Lige nu bor de i en speciel zone, som de har fået tildelt, hvor de kan fiske og udvinde skovprodukter, som deres forfædre har gjort det i generationer. Men nu er frygten, at selv det kan forsvinde.
For fire år siden begyndte de første maskiner at indtage dele af deres land. Sidste år blev det store skovområde ryddet, og lige nu brænder det flere steder tæt på landsbyen.
Ifølge Reuters er stammen kendt for deres modstand mod de folk, der vil overtage deres hjem: De klager, hver gang endnu et stykke skov er blevet overtaget til industri, og de har erklæret deres ubetingede utilfredshed med Brasiliens præsident, Jair Bolsonaros, måde at håndtere problemerne i Amazonas, og så har præsidenten i øvrigt også nægtet at oprette flere reservater til oprindelige folk.
For Mura-stammen er det naturligvis symbolsk at gå ud i skoven med våben for at kæmpe. Men der er alligevel villighed til at gå langt for at beholde deres land. Som den 73-årige stammeleder Raimundo Praia Belem Mura formulerer det:
- Jeg vil kæmpe for denne skov til min sidste bloddråbe.