Marginaler afgjorde præsidentvalget i Østrig for godt en måned siden, men muligvis skal vælgerne snart til stemmelokalerne igen.
I dag tager Østrigs forfatningsdomstol stilling til, om valget var gyldigt, eller om det skal annulleres. Sandsynligheden taler ifølge medier i Østrig og Tyskland for, at det ender med omvalg.
Bliver det tilfældet, får Norbert Hofer fra det indvandrerkritiske Frihedspartiet en ny chance for at blive det første statsoverhoved fra den yderste højrefløj i Den Europæiske Union.
- Der er opdaget for mange tvivlstilfælde omkring optælling af stemmer til, at valget kan godkendes, skriver avisen Die Presse ifølge nyhedsbureauet NTB.
Flere vidner har under de seneste to ugers høringer i forfatningsdomstolen fortalt om adskillige uregelmæssigheder i blandt andet optælling af brevstemmer.
Hofer måtte 22. maj se sig slået med få tusinde stemmer af den tidligere leder af De Grønne Alexander Van der Bellen fra De Grønne. Han fik 50,3 procent af stemmerne og Hofer 49,7 procent.
Efter den første optælling af de omkring 4,4 millioner stemmer kunne der ikke udpeges en vinder på selve valgdagen.
Først da de flere end 700.000 brevstemmer dagen efter var talt op, kunne den 72-årige Alexander Van der Bellen udråbes som sejrherre. Forspringet til Hofer endte med at være på under 31.000 stemmer.
Frihedspartiet nedlagde protest. Advokater siger på vegne af De Grønne, at der ikke er begået fodfejl.
Forfatningsdomstolen meddeler sin afgørelse klokken 12. Ender det med en godkendelse af valghandlingen, bliver Van der Bellen indsat som præsident 18. juli.
Bliver valget derimod erklæret ugyldigt, skal østrigerne stemme igen til efteråret ifølge AFP.
/ritzau/