I dag præsenterede den britiske premierminister, Theresa May, en 12-punktsplan om, hvordan landet vil træde ud af Den Europæiske Union.
Og den britiske leders plan skaber splid blandt danske politikere. For mens nogle fejrer Storbritanniens farvel til EU, er andre mindre fortrøstningsfulde.
Socialdemokratiet
Hos Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen er der ingen jublen over Theresa Mays Brexit-plan, som formanden beskriver som dramatisk.
- Det er det for Storbritannien, og det er det for Europa. Ligegyldigt hvordan vi vender og drejer det, er det jo en svækkelse af Europa, siger Mette Frederiksen.
Men selvom hun er ærgerlig over Storbritanniens udtræden af EU, peger Mette Frederiksen på, at verden står overfor udfordringer, som gør, at det er ekstra nødvendigt at stå sammen i Europa - blandt andet indsættelsen af Donald Trump i denne uge.
- Uden at nogle af os helt kender konsekvenserne af det præsidentvalg, er der jo noget, der tyder på, at vi kommer til at se et USA, som kommer til at trække sig væk fra Europa. Vi har en meget aggressiv Putin i Rusland. Vi har et Tyrkiet, som bevæger sig væk fra Europa, slutter formanden.
Radikale Venstre
Ifølge formand for Radikale Venstre, Morten Østergaard, peger Theresa Mays præsentation af Brexit-planen blandt andet på, at DF's formand Kristian Thulesen Dahl skal gøre op med sig selv, om han går ind for en afstemning eller ej.
- Hvad er Thulesen Dahls hjerte fuld af? Et forpligtende medlemskab eller ingenting? Som dagens fremlæggelse viser, og som Theresa May peger på, så er man enten ude eller inde. Med et EU under pres, har danskerne krav på at vide, hvor blå bloks største parti vil hen, siger formanden.
Dansk Folkeparti
Spørger man Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er det dog ikke Storbritannien selv, som er i færd med at bevæge sig ud af det indre marked. Det er EU, som har skubbet landet ud af af det - til skade for alle de europæiske lande, som handler med briterne.
- EU har sagt til briterne, at hvis de vil have adgang til det indre marked, så skal de acceptere fri bevægelighed af arbejdskraft fra de øvrige EU-lande.
Også næstformand Søren Espersen fejrer på Twitter Theresa Mays præsentation af 12-punktsplanen. Ifølge Søren Espersen er den britiske leder "Europas helt store statsmand":