Når det kommende præsidentvalg i Frankrig er overstået, skal det igen være Frankrig først, landet skal vinke farvel til euroen, og der skal gøres op med islamisk fundamentalisme.
I hvert fald, hvis vinderen bliver 48-årige Marine Le Pen. Hun er formand for det højrenationale parti Front National, og hun skød i dag sin valgkampagne i gang i Lyon med en tale til vælgerne.
- Det, der er på spil ved dette valg, er videreførelsen af Frankrig som en fri nation og vores eksistens som et folk.
- Franskmændene er blevet frataget deres patriotisme. De lider i stilhed, fordi de ikke har lov til at elske deres land. Skellet er ikke længere mellem venstre og højre, men mellem patrioter og globalister, sagde hun i talen.
Front National har lovet at droppe euroen, holde en afstemning om at forlade EU, sænke pensionsalderen, hæve velfærdsydelser, begrænse indvandringen voldsomt og give franske statsborgere fortrinsret til blandt andet gratis uddannelse, boliger og jobs.
Marine Le Pen har forsøgt at distancere Front National fra mærkatet som racistisk og antisemitisk, men fører sig stadig frem på patriotisme og Frankrig først.
Korruptionssag plager favorit
Det franske præsidentvalg foregår ad to omgange i henholdsvis april og maj. I den første runde kan alle partier stille op med en kandidat, men kun de to kandidater, der får flest stemmer, går videre til anden og sidste runde.
I går var centrumvenstre-kandidaten Emmanuel Macron også på scenen i Lyon, hvor han langede ud efter Le Pen. Hun repræsenterer ikke folket og vil forråde Frankrigs idealer om frihed, lighed og sammenhold, lød det.
- De forråder vores frihed ved at indsnævre vores horisont, de forråder vores lighed ved at sige, at nogen er mere lige end andre, de forråder vores sammenhold, fordi de hader ansigter, der ikke ligner deres egne.
Præsidentvalget er pludselig blevet mere åbent, efter at den republikanske præsidentkandidat François Fillon er blevet beskyldt for at have haft både sin kone og sine to børn på lønningslisten.
Dermed er det, ifølge de franske medier, ikke længere utænkeligt, at det kan blive to politiske outsidere, der møder hinanden i anden runde af præsidentvalget.