Før krigen mellem Israel og Hamas, boede den 13-årige palæstinensiske pige Jana Younis i Gaza By sammen med sin familie.
Men da krigen brød ud for præcis to måneder siden, ændrede hendes liv sig drastisk.
Livet i Gaza By med køleskab, vaskemaskine og tag over hovedet blev skiftet ud med en tilværelse som internt fordrevet i en lejr i den sydlige by Khan Younis.
Her bor hun i et telt med 11 af sine familiemedlemmer med sand og myrer under fødderne, og en dunk med saltvand til at vaske op med.
- Der er vendt op og ned på hele vores liv. Gaza By findes ikke længere, siger Jana Younis.
Mediet Financial Times estimerer, at op mod 68 procent af bygningerne i det nordlige Gaza er blevet beskadiget i krigen indtil videre.
Militæranalytikere peger ifølge mediet på, at det nærmer sig situationen i nogle af de tyske byer under Anden Verdenskrig efter flere års tæppebombning.
Men håbet om en mere tryg tilværelse i Khan Younis er svundet ind, efter den israelske krigsindsats er rykket sydpå, fortæller Jana Younis.
- Vi flygtede hertil, fordi vi troede, at her var sikkert, men her bliver bombet lige så meget som i Gaza By. Vi kan ikke sove om natten på grund af bomberne og raketterne.
I klippet her fortæller Jana Younis om sin nye tilværelse. Interviewet er optaget i søndags, men familien oplyste i går, at de fortsat opholdt sig i lejren i Khan Younis:
Den 13-årige pige vil gerne være politibetjent en dag. Men i øjeblikket går tankerne mest på hverdagen som internt fordrevet samt bekymringer over, hvad der er sket med hendes veninder, efter hun forlod Gaza By.
- Jeg plejer at kunne gå ud med mine veninder. Men nu kan jeg ikke få kontakt til dem.
'Det er ikke et liv for børn'
Jana Younis og hendes familie er blandt de 1,9 millioner gazanere, som ifølge FN er blevet fordrevet fra deres hjem i løbet af de seneste to måneder.
Livet i lejren er præget af mangel på basale fornødenheder som mad og drikkevand, fortæller Janas mor, Rana Younis.
- Jeg starter dagen med at lave te over bål, så børnene kan få mad. Og så får de ikke mere resten af dagen, lyder det fra Rana Younis, som siger, at børnene til tider får saltvand til at slukke tørsten, fordi der mangler drikkevand.
- Så får de et glas, så de falder til ro, siger hun.
Krigen har bragt en hverdag med sig, som langt fra er børnevenlig, pointerer hun.
- De ser folk, der har mistet arme og ben, folk, der er blevet lemlæstet. Børnene taler ikke om andet end bomber, kuponer og nødhjælp. De taler kun om krigen, mad og vand, om hvordan vi overlever.
- Det er ikke et liv for børn.
Trods nødhjælp, er der mangel på stort set alt, fortæller 13-årige Jana Younis.
- Vi må klare os med et stykke brød og en kop te hele dagen, siger hun.
- Når de uddeler hjælp, får man næsten ingenting. Der er nogle, der får, andre får ikke.
Frygter for børnenes liv
Foruden den konstante udfordring med at skaffe sig mad og drikkevand, så døjer Rana Younis også med frygten for sine børns liv, fortæller hun.
- Der er ikke noget trygt sted at være her. Mine børn er i fare her. Jeg kan love dig for, at jeg ikke sover om natten. Hvorfor? På grund af de rædsler, vi ser her i Gaza, siger hun.
Den samme oplevelse har hendes mand, Abu Uday, som peger på, at særligt én ting optager og bekymrer familien:
- Vores børns situation, siger Abu Uday, der begynder at græde.
- Jeg frygter for mine børn, siger han.
Her til eftermiddag annoncerede en talsmand for Gazas sundhedsministerium, der er kontrolleret af Hamas, at over 17.000 palæstinensere er blevet dræbt og 46.000 er sårede som følge af israelske angreb de seneste to måneder.
DR kan hverken be- eller afkræfte meldingen.