Forhandlingerne i Kasakhstans hovedstad, Astana, er de første mellem deltagerne i den syriske borgerkrig i næsten et år.
Rusland, Tyrkiet og Iran har taget initiativ til mødet, men Michael S. Lund, DR Nyheders Mellemøst-korrespondent, tror ikke på en politisk løsning for Syrien, for det vil tage længere tid.
- Men hvis man kan cementere våbenhvilen, vil det gøre en stor forskel for de mange civile i Syrien, siger han.
Forhandlingerne står primært mellem præsident Assads styre på den ene side - og på den anden side de forskellige oprørgrupper, der kort før årsskiftet var med til at indgå en våbenhvile.
- Der har været rigtig mange forsøg på at blive enige om en fredsaftale, men de er alle gået galt. Det, der er anderledes denne gang, er, at det ikke kun er politikere og repræsentanter for oppositionen, der sidder ved forhandlingsbordet, men også folk, der direkte repræsenterer en række oprørsgrupper på landjorden, siger han.
-Det giver håb, og desuden er oprørerne meget pressede. De har mistet Aleppo og områder i Damaskus, og de har nok opgivet at vippe Assad af pinden. Det gør dem måske mere motiverede for at forhandle, siger Michael S. Lund.
Et af de store problemer er, at adskillige islamistiske oprørsgrupper ikke vil deltage i forhandlingerne.
- Og de kurdiske grupper er slet ikke inviteret, så selv om der bliver lavet en aftale, bliver der ikke fred i Syrien, fordi så mange grupper ikke sidder med ved forhandlingsbordet, siger Michael S. Lund.
/DR Nyheder/