For tredje dag i træk nedskriver Kinas centralbank landets møntfod, Yuan, i forhold til den amerikanske dollar. Denne gang med en procent.
Tilsammen er devalueringerne den største ændring af den kinesiske valuta i over to årtier.
Og det skaber problemer i USA, hvor man spekulerer i, at den amerikanske centralbank er nødt til at ændre kurs for at dæmme op for de følgevirkninger, som en svagere kinesisk valuta kan have i USA.
Frygter fyringer
For mens forbrugerne får billigere varer fra Kina, har det negative konsekvenser for de amerikanske virksomheder, der sælger varer til Kina, fortæller USA-korrespondent Johannes Langkilde.
- For eksempel Apple, der producerer iPhones og iPads. Det kan godt være, at de køber og får produceret materialer i Kina, som bliver billigere, men de sælger også varer i Kina, så derfor bliver det også dyrere, og det trækker i den negative retning.
Devalueringen vil sandsynligvis gøre Iphone og Ipad dyrere i Kina. Det har skabt en frygt for faldende salg, som allerede har fået Apples aktier til at falde, skriver South China Morning Post.
I sidste ende kan devalueringen betyde, at amerikanske virksomheder må fyre og ansætte færre.
- Hvis amerikanske virksomheder tjener mindre, kan det også føre til færre jobs. Og så er man inde i denne negative spiral på et tidspunkt, hvor man i USA følte, at man var på vej ud af den sump, man har været i siden finanskrisen, siger Johannes Langkilde.
Havde ikke set det komme
Devalueringen kommer bag på USA, og den rammer et tidspunkt, hvor USA er i fremgang, siger Johannes Langkilde.
- Efter en årrække med meget lave renter var den amerikanske økonomi så stærk, at centralbanken meldte ud, at det var på tide at få renterne op og få den tilbage på et mere langtidsholdbart niveau, siger han.
Derfor overvejer den amerikanske centralbank nu at ændre i den ellers planlagte renteforhøjelse.
- Fordi Yuan’en nu er devalueret i Kina, spekulerer man i, at centralbanken bliver nødt til at udsætte renteforhøjelsen, fordi det vil få dollaren til at stige endnu mere. Det har man ikke brug for, siger Johannes Langkilde.
Krydser klinger
Det amerikansk-kinesiske forhold er ikke særlig godt i forvejen og kan nu svækkes yderligere, siger Johannes Langkilde.
- Der går nærmest ikke en eneste dag, uden der i avisen står noget kritisk om forholdet mellem USA og Kina. Det er et forhold, der i den grad er skidt. Hvis forholdet overhovedet kan blive dårligere, bliver det det i hvert fald nu, siger han.
Ifølge Johannes Langkilde smitter devalueringen også af på valgkampen og har ført til skarpe reaktioner.
- Flere kandidater har været ude med meget antikinesiske reaktioner. Det kommer nok ikke bag på nogen, at Donald Trump taler med store bogstaver. Han siger, at Kina suger blodet ud af USA. Den republikanske kandidat Lindsey Graham fordømmer også devalueringen.
Den amerikanske præsident Barack Obama skal mødes med Kinas præsident Xi Jinping i Det Hvide Hus i næste måned, hvor devalueringen også er på dagsordenen.