Det er kun lidt over en uge siden, at fem betjente blev skudt og dræbt i Dallas i den amerikanske delstat Texas.
Men det er endnu uvist, om der er en sammenhæng til det skyderi, der søndag morgen lokal tid har kostet tre betjente livet og såret yderligere tre i Baton Rouge i Louisiana. Nogle af de informationer, der er kommet ud om skyderiet, tyder dog på, at frygten hos lovhåndhæverne i USA er begrundet.
- Efterforskningen vil vise, om det faktisk er et angreb på politiet, som det vi har set tidligere. Det, politiet frygter er jo, at det - ligesom det var for gerningsmanden i Dallas - er en hævnaktion for det, der skete i Minneapolis og i Baton Rouge, siger DR's USA korrespondent Stéphanie Surrugue og fortsætter:
- Ud fra de oplysninger, der er kommet frem om skyderiet, har politiet beskrevet det som et bagholdsangreb, hvor der ikke blev vekslet et ord med gerningsmændene, og det kunne tyde på, at det er blevet udført som en straffeaktion og ikke er en anholdelse, der er gået galt, siger Stéphanie Surrugue.
Skyderiet i Baton Rouge fandt sted søndag morgen lokal tid ved en hovedvej i udkanten af byen.
Tre betjente blev dræbt og yderligere tre er sårede, heraf er en i kritisk tilstand. Foreløbig er en gerningsmand dræbt, men politiet jagter to andre mænd, og efterforskningen pågår stadig.
To mænd er blevet anholdt og afhøres af både politiet og den føderale efterretningsstjeneste, FBI, men det er endnu ikke bekræftet, om det er gerningsmændene.
Urolighederne fortsætter i Louisiana
Urolighederne i USA har ulmet i kølvandet på drabene på to afroamerikanske mænd, som begge blev skudt af politiet.
Philando Castile i Minnesota og den 37-årige Alton Sterling, som blev skudt i netop Baton Rouge, hvor folk i dagevis har været på gaden for at demonstrere.
- Der har været voldsomme protester, og også en gruppe unge mænd, der blev anholdt, som skulle have planlagt mord på den betjent, som dræbte Sterling. Men om dagens skyderi skal ses i den sammenhæng, mangler vi altså stadig oplysninger nok til helt at fastslå, lyder det fra Stéphanie Surrugue.
Er der en sammenhæng kan det ifølge korrespondenten være med til at lægge pres på borgerretsbevægelsen, der efterhånden er blevet kendt for hashtagget 'black lives matter'.
- Selvom Barack Obama i kølvandet på angrebet i Dallas sagde, at nationen ikke er så splittet, så mener befolkningen altså noget andet og siger 'prøv bare at kom ud på gaden og se,' siger hun og uddyber:
- Udover 'black lives matter' er der dem, der bruger hashtagget 'blue lives matter' (politiliv er betydningsfulde, red.) og også dem, der bruger “all lives matter”. Problemet med de sætninger er bare, at de er med til at skabe større kløfter blandt befolkningen.
- Alle er formentlig enige om, at der ikke er nogen liv, der betyder mindre end andre. Men det her kan skabe et pres på 'black lives matter'-bevægelsen for at kunne skabe fokus, uden at det fører til vold. Bevægelsen skal vise, at den kan gå foran og skabe nogle fredelige forandringer, siger hun.