De er uenige om alt fra EU-medlemskab over ytringsfrihed til det armenske folkemord. Nu er er der skrevet endnu et kapitel ind i historien om Tyskland og Tyrkiets anstrengte, diplomatiske forhold.
Det sker, efter den tyrkiske regering har reageret med vrede over, at bystyret i den tyske by Gaggenau har forbudt den tyrkiske justitsminister at holde et valgmøde i Gaggenau.
- Den tyrkiske ambassadør var så forurettet over det her forbud, at han simpelthen afbrød sit ophold i Tyskland og rejste hjem til Tyrkiet. Og i Tyrkiet skulle den tyske ambassadør i går stå skoleret, fortæller DR Nyheders Tyskland-korrespondent, Michael Reiter.
- I Tyrkiet ser man forbuddet som en skandale, og ifølge præsident Erdogans talsmand er det et bevis for, at Tyskland ikke selv overholder de principper om demokrati og ytringsfrihed, som det kræver af Tyrkiet, fortæller han.
Samler stemmer i Tyskland
Ministeren ville med mødet samle ja-stemmer til en forfatningsændring, der skal til folkeafstemning i Tyrkiet i april.
Der anslås at være tre millioner tyrkere i Tyskland - heraf godt halvanden million med tyrkisk statsborgerskab og dertiltilhørende stemmeret.
Derfor føres der også tyrkisk politik i Tyskland – og den tyrkiske præsident er særdeles populær blandt de tyske tyrkere.
- Mange tysk-tyrkere er kæmpe Erdogan-tilhængere, og de hylder nærmest ham og hans ministre som rockstjerner, når de kommer til Tyskland for at føre valgkamp. Alle de her Erdogan-fans er formentligt lige så vrede over det her forbud, som de tyrkiske politikere er.
- Det skaber en anspændt politisk situation her i Tyskland, hvor rigtigt mange tyskere har et voksende problem med den tyrkiske præsident, som de synes opfører sig mere og mere som en diktator.
Spot til skade
Det er langt fra første gang indenfor den seneste tid, at der opstår gnidninger mellem de to lande – så sent som i denne uge, vakte fængslingen af en tysk-tyrkisk journalist i Tyrkiet fra mediet Die Welt vrede og protester i Tyskland.
Den nuværende krise kan komme til at få yderligere konsekvenser for det allerede kølige forhold mellem Tyskland og Tyrkiet, vurderer Michael Reiter.
- Det er en optrapning af et forhold, som allerede er meget anspændt mellem de to lande. Og den her fængsling har netop ført til krav om, at man skal forhindre tyrkiske politikere i at optræde i Tyskland, og det er det, vi ser ske nu.
- Det kan potentielt føre til en ret stor diplomatisk krise mellem de to lande. Det kan i værste scenarie true flygtningeaftalen mellem Tyrkiet og EU og NATO-samarbejdet med Tyrkiet.