Det var de absolut færreste briter, som havde hørt om Labour-politikeren Jeremy Corbyn for blot et par måneder siden.
Selvom den 66-årige politiker har repræsenteret det gamle arbejderparti i det britiske underhus siden 1983, havde han indtil da ikke gjort sig synderligt bemærket i den brede offentlighed.
Men alt det ændrede sig i begyndelsen af juni, da han noget overraskende meldte sig ind i ræset om at blive Labours nye formand, efter Ed Miliband sammen med resten af partiet led et ydmygende nederlag til De Konservative ved parlamentsvalget i maj i år.
Kan splitte partiet
Selvom Jeremy Corbyn – der befinder sig på Labours yderste venstrefløj – til at begynde med blev set som den store outsider, er han imod alle odds gået hen og blevet storfavoritten til at overtage formandsposten i Storbritanniens andet største parti.
Og det har skabt uro i Labour, fortæller Ole Helmersen, der er lektor ved Copenhagen Business School og ekspert i britisk politik.
- Jeremy Corbyn fører i flere meningsmålinger, og i medierne bliver der talt åbent om, at han kan gå hen og vinde. Men det er langt fra noget, der huer alle i partiet, og mange frygter, at Labour vil få endnu flere år i det politiske mørke, hvis de vælger ham som formand, siger han og fortsætter:
- Derfor kan den kommende formandsvalgkamp meget vel gå hen og blive hård og beskidt, og den kan risikere at splitte partiet.
Væk fra Blair-linje
Jeremy Corbyn er nemlig det, man kan betegne som ”old school Labour”.
- Han er en mere gammeldags socialdemokrat, der eksempelvis gerne vil sætte skatterne op for de rigeste, som er imod offentlige besparelser, og som samtidig vil have mere lighed i samfundet, fortæller Ole Helmersen.
Hans politiske projekt strider derfor også med den mere midtersøgende ”New Labour”-linje, som Tony Blair var bannerfører for, mens han var landets premierminister i sluthalvfemserne og begyndelsen af det nye årtusinde.
Her gik Labour bevidst efter at fiske stemmer i den store, brede middelklasse, som hverken bekender sig til den ene eller anden politiske fløj.
Svær fremtid i sigte
Og hvis arbejderpartiet nu pejler sig ind på en mere rendyrket, venstreorienteret rute frem mod næste valg, kan det blive svært for partiet at generobre magten fra De Konservative, vurderer Ole Helmsersen.
- Det var ret tydeligt ved det seneste valg, at vælgerne fravalgte Labour, fordi de blandt andet var bange for, at partiet ville blive alt for gammeldags-socialdemokratisk, siger han og fortsætter:
- Og med mindre den bredde middelklasse begynder at blive mere venstreorienteret, kan det næste valg i 2020 blive svært for Labour, hvis det har Jeremy Corby i spidsen.
Labour bliver "selvmordskult"
Mange af de mere midtersøgende Labour-politikere frygter, at arbejderpartiet skal vende tilbage til 1980’ernes politiske dødvande, hvor partiet gang på gang tabte til Margaret Thatchers konservative regering.
Tony Blair var da også tidligere på ugen ude og advare partiets medlemmer mod at stemme på den Jeremy Corbyn, som indtil videre skal kæmpe mod Andy Burnham, Yvette Cooper og Liz Kendall.
- Hvis jeres hjerter tilhører Corbyn, bør I få en hjertetransplantation, lød det fra ekspremierministeren.
Og ifølge Tony Blairs forhenværende rådgiver, Darren Murphy, vil Labour udvikle sig til at blive en ”selvmordskult”, hvis medlemmerne vælger Jeremy Corbyn.
Kvinder og de unge bakker op
Jeremy Corbyn har dog opbakning fra flere af de store fagforeninger – heriblandt den magtfulde ”Unite”.
Og ifølge en måling fra The Times, er det især de yngre Labour-vælgere og kvinderne, der kan lide den 66-årige politiske veteran.
- I modsætning til Nigel Farage (formand for det britiske højrefløjsparti Ukip, red.) fremstår Jeremy Corbyn som en afdæmpet, ærlig og betænksom mand, har den britiske sangerinde Charlotte Church eksempelvis skrevet på sin blog.
Fører god valgkamp
De sidste kandidater skal senest melde sig fredag den 31. juli, og dernæst skal Labour-medlemmerne stemme om, hvem de vil have til at stå i spidsen for partiet.
Den sidste stemme skal være afgivet inden den 10. september, og dernæst bliver den nye Labour-formand udpeget.
Selvom der stadig er godt halvanden måned til, at afstemningen slutter, vil Ole Helmersen ikke udelukke, at Jeremy Corbyn rent faktisk går hen og vinder formandsopgøret til september.
- Det er tydeligt, at han har medvind for øjeblikket, og han fører en god valgkamp, siger han og fortsætter:
- Og ser man længere frem, så kan det på den anden side vise sig at blive den rigtige strategi for Labour at føre en mere socialdemokratisk linje i stedet for at forsøge at række ind over midten. En af grundene til, at de tabte valget, var netop, at de var for uskarpe i deres profil i forhold til De Konservative, siger han.