Den britiske dronning Elizabeth d. 2. holdt her til eftermiddag den såkaldte Queen's Speech i det britiske parlament.
Talen er en formalitet og markerer begyndelsen på en ny parlamentsperiode i Storbritannien. Dagens tale har dog fået særligt stor opmærksomhed, fordi premierminister Boris Johnson forsøgte at suspendere parlamentet i hele fem uger op til talen.
Det førte til et større drama med protester i Underhuset, beskyldninger om et kup, samt en højesteretsdom, der underkendte premierministerens suspendering.
Den længe ventede tale, hvor regeringens prioriteter for den kommende periode i britisk politik blev præsenteret, var dog langt mindre dramatisk end optakten.
Der var i høj grad tale om valgoplæg fra Det Konservative Parti, fortæller Kim Bildsøe Lassen, DR's korrespondent i Storbritannien.
- Det var en ønskeseddel om en verden, der ikke findes lige nu, siger Kim Bildsøe Lassen om planen, som, han siger, forudsætter, at brexit har fundet sted på en fornuftig måde, og at Det Konservative Parti har flertal i Underhuset.
- Det er ting, som godt kan lade sig gøre, men som ingen kan garantere på nuværende tidspunkt.
Mens der er risiko for, at De Konservative får nedstemt deres regeringsprogram som den første regering i 95 år, så befinder årets Queen's Speech sig i skyggen af udsigten til en højdramatisk brexit-uge, fortæller Kim Bildsøe.
Senere på ugen er der nemlig EU-topmøde i Bruxelles, hvor der er lagt op til en sidste chance for at nå en brexit-aftale mellem EU og Storbritannien.
- Det er en kæmpe uge, slår Kim Bildsøe Lassen fast.
Afgørelsens time
På torsdag og fredag er der altså EU-topmøde i Bruxelles, hvor Boris Johnsons regering har en sidste chance for at nå en aftale med EU-landene om et brexit under ordnede forhold.
- Der er mange ting, der er nødt til at falde på plads i løbet af denne uge. Ellers står man i en situation, hvor der kommer en kæmpe konfrontation på en eller anden måde, fortæller korrespondenten.
To gange tidligere har EU-topmøder om brexit ført til, at det britiske exit fra EU blev udskudt. Dette er dog langt fra en oplagt mulighed denne gang, hvor det er Johnson, som er premierminister.
- Boris Johnson blev valgt som konservativ leder og dermed premierminister på at levere brexit den 31. oktober, påpeger Kim Bildsøe.
Derfor er det en dato, som Johnson får meget vanskeligt ved at rode sig ud af - med mindre der er tale om en kort udskydelse, hvor man er tæt på en aftale og blot skal have styr på nogle teknikaliteter, påpeger Kim Bildsøe.
- Ellers kommer der en afgørelse.
Super Saturday
Med muligheden for at skulle stemme om en ny brexit-aftale efter EU-topmødet er de britiske parlamentarikere indkaldt til at være i parlamentet i weekenden - for første gang siden Falklandskrigen i 1982, påpeger mediet Politico.
- Slutningen af denne uge og lørdag bliver rigtig dramatisk, understreger Kim Bildsøe Lassen, der peger på, at man i Storbritannien allerede har døbt den kommende lørdag 'Super Saturday'.
Her kan det være, at de britiske parlamentarikere skal stemme om en brexit-aftale, som Johnson har med fra Bruxelles.
Men det kan også være, at de står i en situation, hvor premierministeren ikke har aftale og plæderer for, at man skal gennemføre et såkaldt no-deal-brexit.
Og så står man over for den førnævnte konfrontation. Det britiske parlament har nemlig vedtaget lovgivning, der skal binde premierministeren til at bede om en udskyldelse, hvis han ikke får en aftale.
Johnson har dog udtalt, at han hellere vil ligge død i en grøft end at bede Bruxelles om en udsættelse.
Ender det med en stor konfrontation mellem regeringen og oppositionen, er det ikke utænkeligt, at parlamentet beder om en ny folkeafstemning om brexit, siger korrespondenten.
Derfor er der tale om en helt særlig uge, selv man efterhånden er vant til at tale om dramatiske uger i britisk politik.
- Denne uge adskiller sig ved, at Boris Johnson har gjort det helt klart, at nu har man nået endestationen. Enten kommer der en aftale i slutningen af denne uge. Ellers kommer der et kæmpe opgør i parlamentet om, hvordan fortsættelsen skal være.