Begge kamre i det britiske parlament har nu godkendt det lovforslag, der skal forhindre landets regering i at forlade EU den 31. oktober uden en såkaldt skilsmisseaftale.
Underhuset stemte i onsdags lovforslaget igennem, og her til eftermiddag har også Overhuset, det andet kammer i det britiske parlament, givet sit ja.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Lovforslaget gør, at premierminister Boris Johnson skal have parlamentets tilladelse til at trække Storbritannien ud EU uden en aftale om fremtidigt samarbejde.
Får han ikke den, skal han bede EU om udsættelse af brexit indtil den 31. januar 2020.
Loven mangler nu kun at blive underskrevet af dronningen, før den bliver gyldig.
Strid om suspendering
Forslaget er blevet fremsat af oppositionen og er hastet igennem i denne uge, hvor parlamentet er vendt tilbage efter sommerpausen. Det har samtidig fået støtte fra 21 konservative parlamentsmedlemmer, der siden er blevet smidt ud af partiet for at stemme imod regeringens linje.
Hastværket skyldes, at parlamentet allerede mandag går på pause igen, da premierministeren har valgt at suspendere parlamentet fra på mandag og fem uger frem.
Ifølge premierminister Boris Johnson skyldes suspenderingen, at regeringen ønsker at starte en ny parlamentsperiode, men kritikere frygter, at årsagen er, at regeringen vil forsøge at få et no deal-brexit igennem uden parlamentets indblanding.
Som reaktion på lovforslaget har premierministeren sagt, at han ønsker et valg, så briterne kan afgøre, hvem der skal forhandle og udføre brexit - ham selv eller oppositionsleder Jeremy Corbyn.
Det skal han bruge to tredjedele af parlamentets støtte til, men parlamentet stemte i onsdags premierministerens forslag ned. Det forventes, at de skal debattere det igen på mandag.
Den umulige opgave
Denne uges dramatiske udvikling finder sted mere end tre år efter, at briterne stemte ja til at forlade EU. I den tid er det ikke lykkedes for det britiske parlament at blive enige med EU om vilkårerne for det britiske farvel.
Det skyldes ikke mangel på forsøg fra den forhenværende premierminister Theresa May, som intet mindre end tre gange har fået sit udkast til en aftale med EU stemt ned af parlamentet.
Hendes efterfølger, den nuværende premierminister, Boris Johnson, har lovet, at han vil forsøge at få en ny og bedre aftale, men har også gjort det klart, at han vil trække Storbritannien ud af EU den 31. oktober - aftale eller ej.
Det ønsker en stor del af oppositionen ikke, og netop derfor har de iværksat det lovforslag, som i dag er blevet stemt igennem i parlamentets Overhus.
Brexit-kalenderen: Hvad venter i de kommende måneder?
- •
Fra den 9. september: Parlamentet suspenderes.
- •
14. september – 2. oktober: Partierne holder deres årlige kongresser.
- •
14. oktober: Den nye parlamentsperiode skydes i gang med en tale fra dronningen.
- •
17 og 18. oktober: EU-topmøde i Det Europæiske Råd.
- •
31. oktober: Storbritannien forlader EU.