- Bare sig 'ja'.
Sådan lød det fra den demokratiske senator Patty Murray under en afstemning ved et vigtigt udvalgsmøde i den amerikanske kongres i torsdags.
Ordene var rettet mod hendes 90-årige senatskollega Dianne Feinstein.
Feinstein, der har været demokratisk senator siden 1992, lod til at være forvirret under afstemningen om det 5.560 milliarder kroner dyre amerikanske forsvarsbudget, påpeger en række amerikanske medier.
Senatoren var netop blev bedt om at stemme ja eller nej, men hun begyndte i stedet at læse en udtalelse op, selvom hendes kollega bad Feinstein om bare at afgive sin stemme.
Efter omkring 15 sekunder rejste en af senatorens ansatte sig op, afbrød hende og hviskede, at hun bare skulle sige ja, hvorefter senator Murray bad om det samme.
- Ja, sagde 90-årige Feinstein endelig og smilede.
En talsperson for senator Feinstein har siden sagt, at processen omkring afstemningen havde været kaotisk.
Men episoden har ført til nye spekulationer og bekymringer om senatorens helbred, beretter blandt andre Washington Post. Det er nemlig bare én af flere offentlige episoder, hvor senatoren har virket desorienteret, påpeger blandt andre CBS News.
Og episoden med Feinstein var ikke det eneste eksempel på, at en amerikansk senators alder har skabt alvorlige bekymringer på det seneste.
For så sent som i onsdags gik Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, på bekymrende vis i stå midt i et pressemøde. Med lukket mund og et tomt blik stirrede han blankt ud i luften i 20 sekunder, før en bekymret kollega trådte til, og eskorterede ham væk fra podiet.
Her kan du se øjeblikket hvor McConnell går i stå ved podiet.
Den 81-årige senator kom efterfølgende tilbage og sagde, at han havde det fint, og siden har hans bagland slået fast, at han har tænkt sig at blive siddende, indtil hans valgperiode løber ud i 2026, hvor han fylder 84 år.
- Jeg ved ikke, hvor længe han vil fortsætte, men jeg støtter ham, så længe han ønsker jobbet, lyder det fra senator John Cornyn fra Texas, der er blevet peget på som en mulig efterfølger.
Giver anledning til ny diskussion om politikernes alder
Trods Mitch McConnells forsikringer om, at han har det fint, så er der sået tvivl om hans fremtid, rapporterer New York Times.
Her lyder det, at årtiers sikkerhed omkring det republikanske lederskab i Senatet er blevet udfordret efter bekymrende meldinger om McConnells helbred.
Herunder flere meldinger om, at senatoren den seneste tid har haft flere voldsomme fald - heriblandt et i marts, hvor han brækkede et ribben og fik hjernerystelse. McConnell havde polio som barn, hvilket har påvirket hans gang som voksen. Faldet medførte at han var væk fra Senatet i ugevis, mens der ifølge New York Times var sparsom information om hans tilstand.
De to senatorer er langt fra de eneste, som har passeret den amerikanske pensionsalder.
Gennemsnitsalderen i Senatet er 64 år, beretter Reuters, og det er altså fordi, at man i USA har en helt anden tradition for ældre politiske ledere, end vi oplever i europæiske lande, forklarer DR's USA-korrespondent, Philip Khokhar.
- Det tager som regel årtiers hårdt arbejde at komme til tops i amerikansk politik, og der er en anden respekt for ældre ledere, end vi måske er vant til i Danmark, siger han.
Politikernes alder har også tidligere givet panderynker hos amerikanerne. Herunder i en meningsmåling sidste november, hvor 61 procent af de adspurgte svarede, at de frygtede, at Kongressens medlemmer er for gamle til at repræsentere den amerikanske befolkning, påpeger Reuters.
- Både Feinsteins og McConnells episoder viser også, at det politiske system har sine udfordringer. Senatorer bliver valgt for seks år ad gangen, og det betyder også, at en politiker kan blive siddende mange år efter vedkommende er ramt af vanskelig sygdom, påpeger Philip Khokhar.
Udsigt til (endnu en) aldrende amerikansk præsident
Det er dog ikke kun alderen på de amerikanske kongresmedlemmer, som diskuteres i disse år.
Sidste november blev Joe Biden USA's første 80-årige præsident. Han stiller som bekendt op igen ved præsidentvalget til næste år. Og her står han ifølge utallige meningsmålinger til at skulle ud i en direkte duel mod Donald Trump, som til den tid kommer til at være 78 år.
Og det betyder altså, at skulle Donald Trump vinde valget, så ville han også fylde 80 år i Det Hvide Hus.
De er altså begge næsten to årtier ældre end den gennemsnitlige alder for verdensleder der, ifølge Pew Research Center, er 62 år.
Det er dog Joe Biden, der er mest presset af aldersdebatten, fortæller Philip Khokhar.
- Han har ganske ofte mindre uheld ved trapper og han småvrøvler til tider også i taler. Det sidste tilskrives taleproblemer, som han har kæmpet med hele sit liv, men politiske modstandere bruger det imod ham for at beskrive ham som dement.
Og selvom der ikke er den store aldersforskel på Joe Biden og Donald Trump, så er Trump indtil videre sluppet nemmere omkring netop den diskussion.
Spørger man ind til Bidens alder, henviser Det Hvide Hus til at hans alder ikke er relevant, så længe han leverer resultater.
Med andre ord: Alder er bare et tal.
Men kan det tal blive for højt? Det er der lige nu uenighed om i USA. Og den debat kommer til at fylde mere, jo tættere vi kommer på præsidentvalget.