Søndag aften meddelte den israelske hær, at de nu har indledt en landoffensiv i det sydlige Gaza.
Det sker efter tre dages massive bombardementer af blandt andet byerne Khan Younis og Rafah.
Og i en tale til den israelske hær sagde stabschef Herzi Halevi, at operationen i syd vil komme til at være "lige så voldsom og succesfuld som i det nordlige Gaza".
Det sker på trods af, at hundredtusindvis af palæstinensere de seneste uger er blevet opfordret af Israel til at tage sydpå for at komme væk fra bombardementerne i nord.
Størstedelen af Gazas befolkning befinder sig derfor i den sydlige del af landet. Men her er der altså heller ikke længere sikkert, fortæller DR's korrespondent i Mellemøsten Puk Damsgård.
- Israel siger selv, at deres mål er Hamas og den infrastruktur, der er spredt ud over Gazastriben - infrastruktur, som også er blandt civile. Dels, fordi Gazastriben er et meget lille sted, og dels fordi Hamas nogle steder bruger civile som skjold, siger hun.
- Det vil sige, at man altså også bomber lejlighedskomplekser, flygtningelejre, hvor der er tunneler underneden, biblioteker, skoler, hospitaler. Det er simpelthen over alt palæstinenserne oplever, at Israel bomber.
Hamas: Israel har bevidst lagt en fælde for de civile
Inden Israel genoptog bombardementer i det sydlige Gaza, blev der blandt andet smidt flyveblade ud over byen Khan Younis, hvor befolkningen blev opfordret til at søge væk.
Igen søndag blev mange opfordret til at flytte sig, men det har for mange været praktisk umuligt, fordi store dele af Gazastriben ligger i ruiner, og fordi Israel fredag genoptog sine luftangreb.
Og netop derfor har Hamas da også reageret på landoffensiven i syd med en beskyldning om, at Israel bevidst har lokket de civile sydpå for at fange og dræbe dem der.
- Det er blevet klart, at påstanden om eksistensen af sikre områder i den sydlige del af Gaza-striben og Israels konstante opfordring til borgerne om at tage dertil, var en overlagt plan og fælde for at begå flere massakrer mod ubevæbnede civile og fordrevne mennesker i syd, siger Osama Hamdan, der er politisk seniorrepræsentant for Hamas og baseret i Libanon.
Uhørt højt dødstal
Siden krigen mellem Israel og Hamas brød ud den 7. oktober er over 15.000 palæstinensere blevet dræbt i israelske bombardementer ifølge det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium i Gaza.
Flere end 40.000 er såret, og en stor del af de dræbte og sårede er kvinder og børn.
Og det er ifølge Puk Damsgård et uhørt højt dødstal, hvis man sammenligner det med andre krige, eksempelvis krigen i Afghanistan.
- Hvis der havde været lige så høje dødstal på så kort tid og på så lille en population, så havde det været uacceptabelt, fordi der generelt i krige er en grænse for, hvor mange civile liv, der må gå tabt, når man angriber mål, siger hun.
- Men fordi Gazastriben er så lille og tæt befolket, som den er, så er der mange civile, der bliver dræbt i de her meget, meget massive bombardementer. Dødstallene handler også om Israels måde at føre krigen på, som USA og andre - deriblandt FN - sætter spørgsmålstegn ved.
Krigen i Afghanistan blev indledt i 2001 som reaktion på terrorangrebet mod USA den 11. september samme år.
Da de vestlige styrker trak sig ud af Afghanistan tyve år senere - i 2021 - vurderede man, at over 50.000 civile afghanere var blevet dræbt eller, såret siden man startede med at dokumentere tabene i 2009.