Xinke på otte år øver sig på sit engelsk foran skærmen i den lille Beijing-lejlighed.
- Se på kaninen, gentager hun efter computerprogrammet, der skal forbedre hende udtale af engelske ord, mens moren Wenjing retter hendes fejl med bestemt hånd.
- Sid ordentligt. Vis mig, hvad du kan, siger moren Zhang Wenjing.
Yu Xinke er enebarn, men faktisk kan hendes forældre godt få et barn til nu, hvor årtiers etbarnspolitik i Kina hører fortiden til. Står det til forældrene skal den lille familie også udvides til fire.
- Hvis vi får et barn til er det den perfekte familie. Det er den rette balance, siger faren Yu Haitao.
Næppe babyboom
Kinas kommunistparti afskaffede etbarnspolitiken i slutningen af 2015 med virkning fra nytårsskiftet.
Kursændringen efter en ofte brutal håndhævelse af etbarnspolitiken skyldes behovet for flere børn i en aldrende befolkning. Kinas kommende generationer risikerer at få store problemer, hvis ikke der bliver født flere børn fremover.
Men den nye regel om to børn fører ikke nødvendigvis til et babyboom i Kina. I en online afstemning på webportalen Sina News, sagde 43 % af brugerne, at de ikke ville have et barn til. 28 % overvejede det og kun 29 % af de 164.000 brugere sagde, at de ville have et barn til.
Bekymrede for hverdagen
Forældrene til Xinke, Wenjing og Haitao, bekymrer sig over, hvordan de skal få hverdagen til at hænge sammen med to børn.
Faren har en arbejdsdag på cirka 12 timer i et it-firma, og moren Zhang Wenjing, der arbejder i et forsikringsselskab, er først hjemme tidligt på aftenen. I realiteten mener de kun, at en hverdag med to børn hænger sammen, hvis moren Wenjing holder op med at arbejde.
- Hvis vi får et barn til, er der kun en løsning. At jeg siger mit job op, siger Zhang Wenjing.
Vil gerne have lillebror eller lillesøster
Xinke på otte år har forældre, der er ambitiøse på hendes vegne.
Udover en lang skoledag har hun også en del ekstraundervisning i flere fag ligesom hun går til klaver, ballet og synkronsvømning. Alt sammen aktiviteter, der koster penge for den lille familie.
Men det kan blive svært at få råd til, hvis familien fremover kun skal leve af kun en indtægt. Alligevel håber Xinke, at familien en dag udvides med en lillebror eller lillesøster, da hun synes et barn i familien er for lidt.
- Det ville være en rigtig god ting, hvis jeg havde mere selskab, siger Xinke, mens hun sidder på forsigtigt på klaverbænken.
Se reportage om Kinas tobarnspolitik i TV Avisen 21.30 i aften.