Opdateret 14/8: Et afsnit om Hizbollahs skiftende meldinger i forhold til angrebet er blevet præciseret.
Opdateret 15/8: Oplysninger om Golanhøjdernes geografiske placering og juridiske stilling er blevet præciseret.
Opdateret 22/8: I en faktaboks er ordet "besat" udskiftet med "invaderet". Samtidig er et kort skiftet ud.
De lokale borgere i byen Majdal Shams i Golanhøjderne er rystede over det raketangreb, der lørdag eftermiddag kostede 12 børn og unge livet på en fodboldbane i deres by.
Kort efter, at raketten slog ned, samlede de sig ved banen i sorg og afmagt og for at se, om de kunne være til hjælp på nogen måde.
Siden har det israelske militær, IDF, tordnet mod Hizbollah-militsen fra Libanon, som det beskylder for at stå bag angrebet, og IDF har varslet et storstilet modangreb.
Og det mener indbyggerne i byen også er nødvendigt.
- Det her blod kan ikke bare være spildt. Vi kan ikke stå i en situation med de her ofre uden nogen reaktioner. Jeg forventer en form for afskrækkelse, og jeg forventer også, at den israelske regering husker, at 55.000 borgere i det nordlige Israel er evakueret på grund af konflikten. Vi står i en umulig situation, siger indbyggeren Salim Brake.
En anden af de lokale understreger også, at det israelske modsvar bør komme prompte.
- Jeg synes, at Israel skal reagere inden for de næste 10 timer, siger Samir Halabi.
I byen bor hovedsageligt drusere, som tilhører en særlig gren af islam.
Og drusernes religiøse leder i Israel, Mowafaq Tarif, besøgte lørdag aften angrebsstedet, og han er også i sorg.
- Det er en trist dag for alle i det drusiske samfund, for landet, for alle. Vi har erklæret en sørgedag, siger han.
Golanhøjderne er syrisk territorium, som blev besat af Israel i 1967 under Seksdageskrigen og blev annekteret i 1981. FN anerkender ikke Golanhøjderne som tilhørende Israel.
Premierminister Netanyahu er på vej hjem
Hizbollah havde tidligere hævdet at have gennemført et angreb mod området, men har siden sagt, at det ikke var dem, der stod bag angrebet mod fodboldbanen. En kovending, der skete kort efter, at det blev klart, hvor og ikke mindst hvem den dødbringende raket havde ramt.
Ifølge det israelske militær var raketten, der blev brugt til angrebet, fremstillet i Iran.
Derefter blev den overleveret til Hizbollah, lyder det fra Daniel Hagari, der er talsperson fra det israelske militær. Iran har ikke kommenteret på Hagaris udtalelse.
Daniel Hagari besøgte sent lørdag aften Majdal Shams - og han kalder angrebet for det største angreb på civile israelere siden Hamas angreb landet 7. oktober sidste år.
På grund af angrebet har Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, forkortet sit ophold i USA, hvor han har holdt møder med den politiske top - og han er nu på vej tilbage til Israel.
- Siden jeg blev informeret om katastrofen, har jeg løbende holdt sikkerhedsmøder, og jeg har besluttet at fremskynde min hjemrejse til Israel. Så snart jeg er landet, vil jeg indkalde sikkerhedskabinettet, og jeg kan slå fast, at Israels reaktion ikke vil gå stille for sig, siger han.
Det Hvide Hus i USA fordømmer angrebet og en talsperson kalder angrebet for "forfærdeligt".
Angrebene mellem de israelske styrker og Hizbollah er taget til siden den 7. oktober sidste år, hvor krigen i Gaza brød ud.
Men Allan Sørensen, der er korrespondent i Mellemøsten for Kristeligt Dagblad vurderer, at det nyeste angreb alligevel bryder "rammerne for", hvad Israel kan gå med til og puster liv til frygten om en storkrig i regionen.
Du kan se et kort klip med Allan Sørensen her, hvor han taler om frygten for storkrig: